Fed, toparlanma için kendi payına düşeni yapar

Bernanke, işsizlik oranının hala neredeyse yüzde 10 olduğunu, enflasyonun düşük seyrettiğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke, işsizlik oranının hala neredeyse yüzde 10 olduğunu, enflasyonun düşük seyrettiğini belirterek, "Fed'in ekonomik toparlanmaya yardımcı olma ve istihdamın geri gelmesini sağlama konusunda kendi payına düşeni yapma sorumluluğu var" dedi. 

Bernanke, yaptığı açıklamada, ABD ekonomisi istikrara kavuşmaya ve büyümeye başlasa da birçok Amerikalı için bugünlerin çok zor günler olmaya devam ettiğini söyledi.

İşsizlik oranının hala neredeyse yüzde 10 olduğunu, enflasyonun düşük seyrettiğini belirten Bernanke, Fed'in ekonomik toparlanmaya yardımcı olmak ve istihdamın geri gelmesini sağlama konusunda kendi payına düşeni yapma sorumluluğu olduğunu bildirdi.

Fed Cleveland Başkanı Sandra Pianalto da mevcut büyüme oranının, yüksek işsizlik oranını önemli oranda düşürmek için çok yavaş olduğunu ifade etti. Pianalto, enflasyonun ise "çok düşük" olduğunu vurguladı.

Düşük enflasyon, ABD'de deflasyon tehdidine dönüşebileceği ve ekonomik aktivitede yavaşlamaya neden olabileceği endişeleri yaratıyor.

Fed, 2008 yılı Aralık ayından bu yana faiz oranlarını sıfıra yakın bir düzeyde tutuyor. Bankadan geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, gereklilik halinde, toparlanmaya yardımcı olmak amacıyla hazır olunduğu bildirilmişti.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir