Federasyon uyardı: Kaosa izin vermeyiz

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Özgener, "Türk futbolunu kaos ortamına sürüklemenize izin vermeyeceğiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Son dönemde yaşanan hakem hataları sonrası kulüp yöneticilerinin demeçlerine yanıt veren Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, "Yöneticilerimizi uyarıyoruz, Türk futbolunu kaos ortamına sürüklemenize izin vermeyeceğiz" dedi.

Mövenpick Otel'de basın toplantısı düzenleyen Özgener, geçen hafta Spor Toto Süper Lig'de yapılan Beşiktaş-Kardemir Karabükspor karşılaşmasının, "talihsiz" bir karşılaşma olduğunu belirtti. Özgener, Beşiktaş-Kardemir Karabükspor maçında hatalar yapan hakem Mustafa Kamil Abitoğlu'na sahip çıkacaklarını, hakemlerin hata yapabileceğini, burada art niyet olmadığını söyledi.

"Açıklama mevsimi başladı"

Özgener, Türk futbolunda yıllardır ikinci yarının başlamasıyla şampiyonluk yarışında geride kalmaya başlayan veya kadrolarının gücüne yeterince güvenmeyen takımların yöneticilerinin, ilk hakem hatasında sert bir üsluplar açıklama yapıp TFF'yi ve hakemleri suçlamaya başladığını kaydederek, bu yıl da "açıklama mevsimi"nin geldiğini söyledi.

Kışın son aylarından bahara uzanan bu mevsimin, kara bulutlarla birlikte geldiğini kaydeden Mahmut Özgener, "İklim bozuluyor, kavgalar, kırgınlıklar ve şiddet artıyor. Önceliklerini belirleyemeyen ve davranış biçimlerini düzeltemeyen yöneticiler yüzünden, futbolumuz sadece marka değerini değil, birçok başka değerini de kaybediyor" dedi.

"Kaos ortamına izin vermeyiz"

Kulüp yöneticilerini uyaran Özgener, Türk futbolunu kaos ortamına sürüklemenize izin vermeyeceğiz. İyi yöneticilik, her futbol ülkesinde yaşanabilecek olayları öne çıkarıp, bu hataların arkasına saklanmak, kolay yolu seçmek değildir. Başarısızlıklarda hakemleri işaret edip, kurtulmaya çalışmak kolay, zor olan takımlardaki sorunları çözmek, şampiyonluk yarışından erken kopmanın nedenlerini bulmak. Lütfen artık kolay yolu seçmeyin. Lütfen içinde bulunduğunuz ortamı ve yapmakta olduğunuz işi, almış olduğunuz görev ve sorumlulukların ne olduğunu bir kez daha anlamaya çalışalım.'

"Türk Futbolunun altına dinamit koymayın"

Kulüp yöneticilerine seslenen Mahmut Özgener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Günü kurtarmak, kulüp içi dengelere mesaj vermek, bahane bulmak adına bu ülke sporunun, Türk futbolunun altına dinamit koymayın. Size açık bir çağrıda bulunuyorum. Kendinizi bir spor adamı olarak görüyorsanız bir spor adamı gibi, yok "Ben sadece yöneticiyim' diyorsanız, o zaman bir lider gibi davranın."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir