Fener, Bursa'yı Alex'le yendi

Attığı golle takımına 3 puan kazandıran Alex, Fenerbahçe'nin puanını 64'e çıkardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor'u 1-0 yenen Fenerbahçe, haftayı 3 puanla kapattı.

Geçen hafta derbi maçta ezeli rakibi Galatasaray ile kendi sahasında 2-2 berabere kalan sarı-lacivertliler,  Bursaspor'u 1-0 mağlup ederek, puanını 64'e çıkardı.
Sarı-lacivertliler, Trabzonspor ile oynayacak 70 puanla lider durumdaki Galatasaray ile arasındaki puan farkını 6'ya indirdi.

Alex ligdeki 14. golünü attı

Bursaspor karşısında takımına galibiyeti getiren golü kaydeden Fenerbahçe futbol takımının kaptanı Alex De Souza, ligdeki 14. golüne imza attı.
Son 3 resmi maçı da boş geçmeyen Brezilyalı futbolcu, ligde Galatasaray derbisi, Ziraat Türkiye Kupası'nda Samsunspor maçlarında attığı birer golden sonra Bursaspor maçında da golünü attı.
Karşılaşmanın 74. dakikasında korner kullanmak için kenara gelen Alex, kadın ve çocuk taraftarlardan daha fazla destek vermeleri için el işareti yaptı. Kaptanın hareketinin ardından tribünlerde tezahüratlar arttı.

Karşılaşmayı 42 bin 940 kişi izledi

Fenerbahçe'nin bu sezon 4. kez sadece kadınlar ile 12 yaş ve altı çocuklar karşısında oynadığı Bursaspor maçındaki seyirci sayısı, Manisaspor maçındaki seyirci sayısının gerisinde kaldı.
Karşılaşmanın ikinci yarısında yapılan anonsla, seyirci sayısının 42 bin 940 kişi olduğu açıklandı.
Türkiye Futbol Federasyonunun seyircisiz oynama cezası olan maçlara kadınlar ile 12 yaş ve altındaki çocukların alınması kararının ilk kez uygulandığı 3. haftadaki Fenerbahçe-Manisaspor maçında 46 bin kadın ve çocuk taraftar izlemişti.
Sarı-lacivertlilerin, cezası nedeniyle sadece kadınlar ve çocukların yer aldığı ligin 27. haftasındaki Sivasspor maçını da 34 bin 720 taraftarın izlediği belirtilmişti.
Fenerbahçe'nin Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda Samsunspor ile yaptığı maçı ise cezanın geç açıklanması ve karşılaşmanın hafta içi saat 21.00'de olması nedeniyle kadınlar ve çocuklar diğer maçlara göre stadı dolduramamıştı.

Fenerbahçe Universal alkışlandı

Devre arasında, Fenerbahçe Universal'ın, Voleybol Kadınlar Avrupa Şampiyonlar Ligi "Dörtlü Final"inde, yarı finalde Rusya'nın Dinamo Kazan takımını 3-1 yenerek finale yükseldiği anons edilince, taraftarlar alkışladı.
Karşılaşma sırasında zaman zaman anons görevlisinin "Migros sarı desene" demesi üzerine, kadın ve çocuk taraftarlar maç öncesi yaptıkları prova gibi "Sarı, lacivert, şampiyon, Fener" diye bağırdılar.

 (AA)

 

Bu konularda ilginizi çekebilir