Fener sevindirdi, GS UEFA'ya gidebildi

Şampiyonlar Ligi 3. ön elemede; bir yanda sevinç bir yanda hüzün yaşandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunun rövanşında Partizan'ı 2-1 yendi; "Devler Ligi"ne merhaba dedi.

Kendi saha ve seyircisi önünde karşılaşmaya iyi başlayan Fenerbahçe, ilk dakikalardan itibaren FK Partizan karşısında gol pozisyonları üretmeye başladı. Karşılaşmanın ilk 25 dakikasında yakaladığı 5 pozisyonda golü bulamayan sarı-lacivertliler, 27. dakikada Semih'in kafa golüyle 1-0 öne geçti. Golden sonra tempoyu düşüren Fenerbahçe, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında da FK Partizan karşısında etkili olan Fenerbahçe, 58. dakikada Alex'in attığı golle farkı 2'ye çıkardı. Teknik direktör Luis Aragones, 2-0'dan sonra 72. dakikada forvet Semih'in yerine savunma oyuncusu Önder'i oyuna aldı. Kalesinde 2-0'dan sonra arka arkaya 2 tehlike yaşayan Fenerbahçe, 76. dakikada Tosic'in serbest vuruştan attığı gole engel olamadı. Sarı-lacivertliler, karşılaşmadan 2-1 galip ayrılarak, tur atladı ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandı.

Aragones: Rakipten daha iyi oynadık

Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, karşılaşmada rakiplerinden daha iyi oynadıklarını söyledi.

Aragones, maçtan sonra yaptığı basın toplantısında, Partizan karşısında rakiplerinden daha fazla gol pozisyonu ürettiklerini belirterek, "Rakipten daha fazla gol pozisyonu bulduk, onlardan daha iyiydik, ancak son 15 dakikada dörtlü savunmamız çok fazla geride kaldı. Biraz daha ileri çıkmalarını beklemiştim" dedi.

FK Partizan Teknik Direktörü Slavisa Jokanovic de Şampiyonlar Ligi'nin, güçlü bir kadrosu olan Fenerbahçe'nin hakkı olduğunu söyledi.

GS yoluna UEFA'da devam edecek

Öte yandan Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda oynanan maçta Galatasaray, Steaua Bükreş'e 1-0 yenilerek Şampiyonlar Ligine katılma hakkını elde edemedi. Sarı-kırmızılılar, bu sezonki Avrupa macerasına UEFA Kupası'nda devam edecek.

Galatasaray, karşılaşmaya Steaua Bükreş'e göre daha atak başlarken, sarı-kırmızılı futbolcular duran toplarda rakip kalede tehlike yarattılar. Maçın hemen başında sarı kart gören Arda, sahada sürekli Kewell ile yer değiştirdi.

Mutlak galibiyet veya 2-2'den farklı beraberliğe ihtiyacı olan Galatasaray, bu yarıda Kewell'ın üst direkten dönen şutu haricinde tehlikeli bir pozisyona giremeyerek devreyi golsüz beraberlikle kapattı.

Galatasaray ikinci yarıya kötü başladı. Oyuna ağırlığını bir türlü koyamayan Galatasaray, Nicolita'nın ayağından yediği golle adeta şok oldu. Galatasaraylı futbolcular, bu golde ofsayt itirazında bulundular. Bu dakikadan sonra tüm hatlarıyla rakip kaleye yüklenmeye çalışan sarı-kırmızılılar, savunmalarında ise büyük boşluklar verdiler. Galatasaray, ilk karşılaşmada sahasında 2-2 berabere kaldığı Steaua Bükreş'e 1-0 yenilerek Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalamadı.

Skibbe: Hakemin büyük etkisi oldu

Galatasaray teknik direktörü Michael Skibbe, karşılaşmanın İtalyan hakemi Matteo Trefonilini'yi eleştiri yağmuruna tuttu.

Skibbe, "Hepimizin gözlediği gibi, hakemin sonuç üzerinde çok büyük etkisi vardı. Oyunun golü yediğimiz evresinde Steaua Bükreş üzerinde baskı elde etmiştik, onlar kontratak yapıyordu. Bu şanssız golle UEFA Kupası'na gidiyor olduğumuz için çok üzgünüz" dedi.

Steaua Bükreş'in antrenörü Marius Lakatus da iki maçta da güzel oynadıklarını belirterek, "Şampiyonlar Ligi'ne girmemiz artık hayal değil bir gerçek. Belki bazıları bu galibiyet için eleştiriler yapar ama Galatasaray takımının oyuncularının değerine bakmamız lazım ve bu galibiyeti aldığımız için sevinmeliyiz" diye konuştu.