Fener ve Trabzonspor hisselerinde kâr satışı

Nisanda yükselen Fenerbahçe ve Trabzonspor hisseleri mayısta düşüşe geçti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Spor Toto Süper Lig'de, şampiyonluk düğümü bu hafta çözülecek. Zirvedeki Fenerbahçe ile Trabzonspor'un son haftaya puan farkı olmadan sadece averajla girmesi, ipi her iki takımın da göğüsleyebileceğini gösteriyor. Ancak yüzde 51 ihtimalle Fenerbahçe şampiyonluğa daha yakın gözüküyor.

İşin spor kısmında bu ihtimaller konuşulurken, ekonomi tarafında yatırımcılardan kar satışları gelmeye başladı. Nisan ayının ilk yarısına kadar yani liderliği döneminde Trabzonspor hisselerinde yükselişler yaşanırken, aynı ayın ikinci yarısından itibaren düşüşler baş gösterdi.

Nisanın ikinci yarısına 25.70 TL'den giren Trabzonspor hisseleri, önce 20 TL'nin altını dün ise yüzde 7.75'lik kayıpla 17.90 TL seviyesini gördü. Son bir ayda Trabzonspor hisselerindeki kayıp yüzde 30'u aştı. Son haftaya lider giren Fenerbahçe'nin hisseleri ise nisan ayının ikinci yarısında başladığı yükseliş trendini 2 Mayıs tarihine kadar sürdürdü. 2 Mayıs'ta 105 TL'yi gören FB hisseleri, bu tarihten sonra düşüşe geçti ve dün yüzde 5.28 geriledi. Hisseler 89.75 TL'ye indi. Uzmanlar her iki hissede de kar satışlarının geldiğine dikkat çekiyorlar.

Bu konularda ilginizi çekebilir