Fenerbahçe tahvili çıkıyor

Fenerbahçe Sportif AŞ, 100 milyon TL nominal tutarlı tahvil ihracı için yarından başlayarak 2 Mart’a kadar talep toplayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Fenerbahçe Kulübü'nün halka açık şirketi olan Fenerbahçe Sportif AŞ, 100 milyon TL tutarlı tahvil ihracı için geri sayım başladı.

Deniz Yatırım liderliğinde, Garanti Yatırım ve Vakıf Yatırım'dan oluşan konsorsiyumun halka arzını gerçekleştireceği tahviller için Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu 1907 Tribünü'nde toplantı düzenlendi.

Fenerbahçe taraftarının her zaman olduğu gibi bu konuda da kendilerini destekleyeceğini vurgulayan Asbaşkan Murat Özaydınlı, "Bu tahvil ihracının başarı ile sonuçlanacağına da yürekten inanıyorum. Zor bir süreç yaşadık. Ama bizi en çok mutlu eden durum Fenerbahçeli olmaktan bir kez daha gurur duymamızı sağlayan Fenerbahçe camiası oldu. Onlara tekrardan bu vesile ile teşekkür etmek isterim" diye konuştu.

Değişken faizli, üç ayda bir faiz ödemeli tahvil

Tahvil tutarının 50 milyon TL ile başlayıp, talep yoğunluğuna bağlı olarak 100 milyon TL'ye kadar çıkacağını belirten Deniz Yatırım Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Bakırhan, şunları söyledi:

"Tahvillerin vadesi 2 yıl olacak. Şubat'ın 29'unda başlayıp, 1-2 Mart tarihlerinde talep toplayacağız. Ardından şirketle beraber değerlendirip, nasıl bir sonuca ulaşacağımızı hep birlikte göreceğiz. Değişken faizli, üçer ayda bir faiz ödemeli tahvil olacak.

Gösterge tahvil faizinin üzerine üç veya üç buçuk ek getiri imkanı sağlanacak. Bu kurumsal yapıdan gelen talebe göre belirlenecek. Son derece sağlıklı bir yapısı var. Üçer ayda bir nakit ödemeleri olacak. 100 TL ve katları talepte bulunmak mümkün olacak."

Getiri, stopaj ve vergi avantajı var

Fenerbahçe tahvilinin getirilerinden bahseden Cafer Bakırhan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birincisi, mevduatla karşılaştırırsak, stopajı daha düşük. Yüzde onluk bir stopaj söz konusu. Devlet tahvili ile karşılaştırdığımızda ise Fenerbahçe tahviline yatırım yapmış birisi, ikinci yılın sonunda 222 liralık bir faiz kazancı elde ederken, aynı dönemde aynı tutar bir devlet tahviline yatırılırsa 168 lira kazanılmış olacak. Aradaki fark kadar Fenerbahçe tahvillerinin getirisi olacaktır. Getiri, stopaj ve vergi avantajımız var. Değişken faiz olması faizlerdeki aşırı dalgalanmaya karşı yatırımcıyı koruyacak bir durumdur. Faizler çok yüksek olursa elimizdeki hisse senedi tahvilleri düşmeyecek. Üç ayın sonunda yeni yükselen faize göre kendisini adapte edecektir."

Tahvil ihracına Deniz Yatırım liderliğinde Garanti Yatırım ve Vakıf Yatırım olarak hizmet verdiklerini dile getiren Bakırhan, Denizbank, Garanti Bankası ve Vakıf Bank'ın bütün şubelerinden başvuru yapılmasının mümkün olacağını söyledi.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir