Fethiyespor'dan Ahmet Çakar'a tazminat davası

Fethiyespor'a hakaret ettiği gerekçesiyle Ahmet Çakar'a ve televizyon kanalına tazminat davası açıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ahmet Çakar'ın "Fethiyespor'un alması gereken ceza daha fazla olmalıdır. Bu terbiyesizliktir. Yemişim Fethiye'yi. İnşallah küme düşerler" sözleri üzerine Fethiyespor ve Fethiyespor Başkanı İsmail Öztürk tazminat davası açtı.

Fethiye Spor Kulübü Derneği ve kulübün başkanı İsmail Öztürk adına avukat Nuray Ünal tarafından nöbetçi İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sunulan dava dilekçesinde, 8 Aralık'ta davacı Fethiyespor'un, Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda Fenerbahçe ile yaptığı maçın seremonisine tüm takım oyuncularının yan yana durmasıyla oluşan "Yüce Atatürk" yazılı tişörtlerle çıktığı hatırlatıldı. 

Dilekçede, "Bu çıkışın nedeni, PTT 1. ligde yer alan ve ligin son sırasında bulunan Fethiyespor'un, Fenerbahçe gibi çok güçlü bir takımla karşılaşacak olması ve ulusal kurtuluş kahramanımız olan Atatürk'ün, hiç eşit olmayan şartlarda girdiği savaşı kazanmış olması örneğinden yola çıkılan bir motivasyon ve moral gücü kazanması adınadır" denildi. 

Davacı kulüp başkanı İsmail Öztürk'ün hiçbir siyasi bağ ve bağlantılarının olmadığı, sporu siyasete alet etme gibi bir düşüncesinin bulunmadığı belirtilen dilekçede, Öztürk ve Fethiyespor Kulübü'nün Atatürk milliyetçiliğine ve temel ilkelerine bağlı olduğu, bu ilkelerin de doğal olarak her Türk vatandaşının bağlı olması gereken ilkeler olduğu kaydedildi. 

Fethiyespor'un bu davranışı nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu tarafından disiplin kuruluna sevk edildiği ve kurulun ceza uygulamasına gitmediği hatırlatılan dilekçede, "Böylece Fethiyespor'un 'Yüce Atatürk' yazılı tişörtlerle sahaya çıkması, disiplin kurulu tarafından meşru bir hareket olarak kabul görmüştür" ifadesi kullanıldı. 

Davalı televizyon kanalı Beyaz TV'de 9 Aralık'ta yayınlanan "Beyaz Futbol" adlı programda, diğer davalı eski hakem ve futbol yorumcusu Ahmet Çakar'ın, Atatürk tişörtleriyle saha çıkılmasına ilişkin, "Fethiyespor'un alması gereken ceza daha fazla olmalıdır. Bu terbiyesizliktir. Yemişim Fethiye'yi. İnşallah küme düşerler" gibi sözleriyle hakarette bulunduğu savunuldu. 

Ahmet Çakar'ın Atatürk'ün adının kullanılmasını provokasyon aracı olarak değerlendirip davacıların manevi şahsiyetini rencide ettiği, toplum nezdindeki itibarlarını zedeleme gayreti içine girdiği ve bir kesim önünde hedef gösterdiği iddia edilen dilekçede, Atatürk'ün tüm toplumca kabul edilmiş bir değer olduğu, bu değerin bir provokasyon aracı olarak değerlendirilmesi ve davacıların da provokatör olarak nitelendirilmesinin alenen hakaret ve kişilik haklarının ihlali sayılması gerektiği öne sürüldü. 

Davalı Çakar'ın sözlerinin, spor veya spor yorumuyla ilgili olmadığı belirtilen dilekçede, bu sözlerin sadece kulüp başkanını değil, tüm Fethiyespor camiasi ile Fethiye'de yaşayan herkesi rencide ettiği savunuldu. 

Yayın kuruluşunun da zarardan sorumlu olduğu aktarılan dilekçede, davacı Fethiyespor Kulübü için 30 bin lira ve kulübün başkanı İsmail Öztürk için de 20 bin lira olmak üzere toplam 50 bin lira manevi tazminatın davalılardan alınarak davacılara verilmesinin kararlaştırılması talep edildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir