Fethullah Gülen'den 'kitap' açıklaması

Gülen, "Ancak basılmamış bir kitabı engellemek gibi bir gayretim hiç olmadı" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Fethullah Gülen bugüne değin aleyhinde birçok yayın yapıldığını ve onlarca kitap yayınlandığını belirterek, "Ancak basılmamış bir kitabı engellemek gibi bir gayretim hiç olmadı" dedi.

Fethullah Gülen'in Vekili Avukat Orhan Erdemli yazılı açıklama yaparak, Gülen'in son günlerdeki kitap tartışmaları konusundaki görüşlerine değindi.

Erdemli açıklamasında, son günlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının bazı işlemleri nedeniyle müvekkiline yönelik, yargısız infaz niteliğinde haksız yayınlar yapıldığını belirterek, Fethullah Gülen'in, "Bugüne değin aleyhimde birçok yayın yapıldı ve onlarca kitap yayınlandı. Ancak basılmamış bir kitabı engellemek gibi bir gayretim hiç olmadı. Sadece kişilik haklarıma saldırılar, şahsıma mesnetsiz suçlamalar ve iftiralar karşısında bir vatandaş olarak hukuk çerçevesinde hakkımı aradım" dedi. Gülen ayrıca, "İletişim çağında her türlü yayının internet gibi vasıtalarla rahatça yapılabildiği bir zamanda herhangi bir yayının muhatap okuyucuya ulaşmadan engellenmesinin mümkün olmadığı açıktır. Böylesi teşebbüslerin yasaklanmak istenen yayına alakayı artıracağı da ortadadır" görüşünü savundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir