Fevzioğlu'dan cumhurbaşkanlığı açıklaması

TBB Başkanı Fevzioğlu, "Cumhurbaşkanlığı adaylığı için böyle bir teklif gelirse ne evet ne de hayır deme hakkım var" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BALIKESİR - Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin, "Bana böyle bir teklif gelmedi. Gelirse ne 'evet' deme ne de 'hayır' deme hakkım var. Bir kadronun başıyım. Bugüne kadar kararlarımı kendi başıma vermedim" dedi.

Feyzioğlu, 25'inci Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali kapsamında düzenlenen "Hukuk Devleti ve Demokrasi" konulu panelde yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili sürecin yavaş ilerlediğini söyledi.

Muhalefet partilerinin "çatı aday" arayışına değinen Feyzioğlu, "Muhalefet partilerinin çatı aday formülünü, çift aşamalı seçimler incelenmeden, mantığı ve matematiğini zerre kadar anlamadan, öylesine söylenmiş ve çok tehlikeli bir öneri olarak görüyorum" ifadesini kullandı.

Çift aşamalı seçimin, en yüksek oy alma kapasitesine sahip çatı adayın ilk turda cumhurbaşkanı seçilmesine elverişli olduğunu belirten Feyzioğlu, bu sistemin Fransa'da da uygulandığını anlattı.

Cumhurbaşkanı adaylığının, kişinin iradesine bağlı olmadığını vurgulayan Feyzioğlu, siyasi partilerin aday göstermesi gerektiğini dile getirdi.

Feyzioğlu, aday olma gibi bir düşüncesi bulunmadığına dikkati çekerek, "Bana böyle bir teklif gelmedi. Gelirse ne 'evet' deme ne de 'hayır' deme hakkım var. Bir kadronun başıyım. Bugüne kadar kararlarımı kendi başıma vermedim. Arkadaşlarımızla istişare ederiz, 'evet' ise evettir, 'hayır' ise hayırdır. İnsanlar, belli anlardan sonra gelecekleriyle ilgili karar verme yetkisini kadrolarına ve halka devreder" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir