Fiat Haliç Oto'nun yeni tesisi açıldı

Mustafa Koç, Tofaş'ın dünya otomotiv standartlarının zirvesine tırmandığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TEKİRDAĞ - Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde satış, servis ve yedek parça hizmetleri sunacak olan Fiat Haliç Oto'nun yeni tesisi açıldı.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Koç Topluluğunun otomotiv sektöründe 82 yıllık tecrübesi olduğunu, bu sektördeki şirketlerin Türk ekonomisine büyük katkısı bulunduğunu ifade etti.

Krizin tüm olumsuz etkilerine rağmen, Koç Topluluğunun otomotiv sektöründeki şirketlerin itici gücü olmaya devam ettiğini anlatan Koç, şirketlerinin, otomotiv sektöründe 2009 yılında Türkiye'nin toplam üretiminin yüzde 50'sini, ihracatının yüzde 48'ini, iç piyasa satışlarının ise yüzde 31'ini gerçekleştirerek, sektörün lideri olduklarını söyledi.

Koç, şunları kaydetti:

"Topluluğumuzun, göz bebeği şirketlerinden olan Tofaş, 2009 yılında toplam otomotiv ihracatının yüzde 27'sini gerçekleştirdi ve kendi ihracat rekorunu da böylelikle kırmış oldu. Son yıllardaki atılımını daha da geliştiren Tofaş, Fiat markası ile 8 yıl sonra binek ve hafif ticari araç pazarında liderliğe ulaştı. Tofaş, 2009 yılında 84 bin adetten fazla Fiat markalı aracı Türk tüketicisiyle buluşturdu. Bunların yüzde 90'ı Tofaş tarafından üretilen yerli malı oldu. Türk ekonomisine de tabiatıyla büyük bir güç sağladı.

Tüm zor koşullara rağmen, teknolojiye ve Ar-Ge’ye yatırım yapmayı sürdüren Tofaş, Dünya otomotiv standartlarının zirvesine tırmandı. Hali hazırda, Türkiye'nin en yüksek üretim kapasitesine sahip olan Tofaş, Fiat'ın uluslararası alanda 170'i aşkın fabrikası içinde, dünyada üretimdeki en başarılı fabrikası oldu. Fiat, Avrupa'daki pazar payını krize rağmen arttıran dünyanın üç büyük markası arasında yer aldı."

Bu konularda ilginizi çekebilir