Filistin'e destek verdi

Medvedev, Filistin halkının bağımsız devlet kurma haklarının "sorgulanamaz" olduğunu belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOSKOVA - Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Filistin halkının bağımsız devlet kurma haklarının "sorgulanamaz" olduğunu belirtti.

Rus haber ajansı İtar-Tass, Medvedev'in Filistin Cumhurbaşkanı Mahmud Abbas'a, Filistin Halkıyla Dayanışma Günü nedeniyle gönderdiği mesajda, "Bu muhteşem günde. Filistin halkının sorgulanamaz bağımsız devlet kurma hakkına olan daimi desteğimizi bir kez daha vurgulamak isterim" dedi.

Bağımsız Filistin devletinin bölgedeki istikrarın en önemli unsurunu oluşturacağına emin olduğunu kaydeden Medvedev, "Bu ayrıca barışın sürekliliğini, tüm devletler ve halklar arasında karşılıklı çıkara dayanan işbirliğini ve barışı güçlendirecektir" ifadesini kullandı.

Abbas'ın Filistin-İsrail çatışmasına nihai bir çözüm bulunması yönündeki kararlılığını takdir ettiğini belirten Medvedev, şunları kaydetti:

"Mevcut aşamada, barış süreci  için tarafların nihai statü konusunda anlaşmaya varmak için ikili ve uluslararası çerçevede görüşmeleri yürütmesi hayati öneme sahip. Ortadoğu'da kalıcı bir barış için elimizden gelen her türlü çabayı harcamaya devam edeceğiz."

Medvedev, Filistin yönetimine, hükümet organlarını oluşturması ve sosyo-ekonomik sorunları çözmesi için mümkün olan her türlü desteği vereceklerini de sözlerine ekledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir