Filistinli öğrencilere 5 TIR dolusu yardım

TOBB, Filistin'deki 101 bin öğrenci için okul forması dikilmesi amacıyla 5 tır dolusu malzeme gönderdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Filistin'deki 6-11 yaş arası 101 bin öğrenci için okul forması dikilmesi amacıyla değeri 1 milyon lirayı aşan 5 tır dolusu malzemeyi Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın da katıldığı törenle Filistin'e yolladı.

Swiss Otel'de düzenlenen törende konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, söz konusu yardımın Gazze ve Batı Şeria'ya gönderilecek 101 bin kız ve erkek öğrenci için okul forması dikilmesinde kullanılacak kumaş, astar, vatka, düğme, fermuar gibi malzemelerden oluştuğunu ve bu yardımın Türk Kızılay'ı tarafından bölgeye ulaştırılacağını söyledi.

Söz konusu malzemeyi dikilmiş olarak yollamadıklarını, bunun sebebinin ise bunların gideceği yerde dikilerek Filistinlere yeni iş imkanı sağlanması olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, "Yani balık vermek yerine, balık tutmayı öğretmek için bu projeyi böyle başlatıyoruz" dedi.

"Hepimiz bölgede kalıcı bir barış istiyoruz" diyen Hisarcıklıoğlu, Filistin'de kalıcı bir barışın olabilmesi ve oradaki koşulların düzelmesi için çaba harcadıklarını da belirterek, bu konuda TOBB olarak Filistin'de kurmayı düşündükleri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile beraber 10 bin Filistinliye iş imkanı sağlayacak proje üzerinde ise son noktaya geldiklerini bildirdi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, kurum olarak Filistinle çok yakından ilgilendiklerini belirterek, bu kezde TOBB'un Filistinde'ki okul çocukları için gönderdiği 1 milyon lirayı aşan 5 tır dolusu malzemenin yerine ulaştırılması görevini üstlendiklerini anlattı. Küçükali bir hafta içerisinde söz konusu yardımın Filistin'e ulaşmış olacağını belirtti.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, "Türk halkının bize sunduğu yardımlar, şüphesiz ki bir kardeşin kardeşe yaptığı yardımlardır" dedi.

Abbas, Türk halkının her zaman olduğu gibi "öncü rol oynayarak Filistin'deki kardeşlerinin yanına koştuğunu" belirterek, "Türk halkı daha önce de yardım gemileriyle, canları pahasına fedakarlıklarda bulunarak, yardımları Filistin halkına ulaştırmıştı" dedi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir