Finansal kiralama, büyümede hız kesmiyor

Taşar, "Bu yılın ilk 3 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 büyüdük. Yıl sonunda da yüzde 30 ve üzeri büyüme hedefliyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Finansal Kiralama Derneği (FİDER) Başkanı Bülent Taşar, sektörün bu yılın ilk 3 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 büyüme kaydettiğini, yıl sonu büyümesinin de yüzde 30 veya üzerinde gerçekleşmesini hedeflediklerini söyledi.

Taşar, Sigma Danışmanlık tarafından düzenlenen, "Kriz Sonrası Ekonomide Kiralama ve Tüketici Finansmanı Zirvesi"nde yaptığı konuşmada, finansal kiralama sektörünün, yatırımları finanse ederek, tam da reel ekonominin ihtiyaç duyduğu finansman türünü oluşturduğunu belirtti. Taşar, "Finansal kiralama, sermaye birikimi olmayan Türkiye gibi ülkelerde ekonominin çok ihtiyacı olan orta ve uzun vadeli kaynağı getiren tek ve yegane sektördür" dedi.

Başka uzun vadeli finansman kaynakları da bulunduğunu ancak bunların KOBİ'lere ulaşamadığını, finansal kiralama sektörünün ise burada önem kazandığını ifade eden Taşar, Türkiye'nin kriz sonrasında diğer ülkelere göre çok iyi durumda olduğunu, leasing sektörünün de önemli büyüme potansiyeli barındırdığını dile getirdi.

Taşar, "Bu yılın ilk 3 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 büyüdük. Yıl sonunda da yüzde 30 ve üzeri büyüme hedefliyoruz. Türkiye'nin ve leasing sektörünün önü açık. Türkiye'de enerji, sağlık, turizm gibi sektörler gelişiyor. Bunlar için orta ve uzun vadeli kaynağa ihtiyaç var. Biz de bu ihtiyacı görebilecek bir sektörüz" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir