Finansbank: NBG'nin sermaye artırma niyeti yok

Banka, ana hissedarıyla ilgili çıkan haberler üzerine açıklamada bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Finansbank, ana hissedarları National Bank of Greece'in (NBG) ödenmiş sermayesini artırma veya herhangi bir iştirakinden hisse satma niyeti olmadığını bildirdi.

Finansbank'ın, ana hissedarı National Bank of Greece'in maliki bulunduğu Banka hisselerinin bir kısmını satma niyetine ilişkin olarak basında yer alan haberler üzerine, Kamuyu Aydınlatma platformu'nda (KAP) yayımladığı açıklamasında, şunlar kaydedildi:

"Basında yer alan yayınlarla ilgili olarak; National Bank of Greece (NBG) ödenmiş sermayesini artırma veya herhangi bir iştirakinden hisse satma niyeti olmadığını açıklar. İlaveten, NBG herhangi bir Yunan bankası ile potansiyel bir birleşme görüşmesinde bulunmamaktadır.

NBG güçlü bir sermaye yapısına sahiptir. Söz konusu sermaye yapısının devamı ve daha da güçlü hale getirilmesi özellikle mevcut ekonomik şartlarda  stratejik bir öncelik olmaya devam etmektedir. Bu sebeple, bu amacın gerçekleşmesini temin edecek fırsatlar NBG tarafından sürekli izlenmekte olup, bu konuda ortaya çıkabilecek tüm girişimler zamanında yatırımcılarla paylaşılacaktır."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir