Finansbank'ta KOBİ kredilerine AYF kefil olacak

KOBİ'lerin AYF kefaletinden yararlanabilmek için Finansbank'ın hazırladığı iki paketten birini seçmeleri gerekiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Finansbank'ın Avrupa Yatırım Fonu (AYF) ile gerçekleştirdiği işbirliğiyle, bankanın KOBİ'lere kullandırdığı kredilere AYF kefil olacak.

Finansbank'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, KOBİ'lerin AYF kefaletinden yararlanabilmek için Finansbank'ın hazırladığı iki paketten birini seçmeleri gerekecek.

"Makine ve Teknoloji Paketi" ile 250'den az çalışana sahip, yıllık cirosu 50 milyon Euro'dan az olan KOBİ'lerin 250 bin liraya kadar olan kapasite ve hizmet kalitesi artırımına yönelik her tür makine ekipman alımı ve teknolojik yatırımları 10 yıla varan vadelerle finanse edilecek.

"Girişimci Paketi" kapsamında 10 kişiden az çalışanı bulunan ve yıllık cirosu 2 milyon Euro'dan az olan işletmelerin 52 bin liraya kadar olan tüm yatırımları 5 yıla kadar vade seçenekleriyle desteklenecek.

Finansbank Perakende Pazarlama Koordinatörü Erkin Aydın, finansmanın, Avrupa Topluluğunun, Rekabetçilik ve Yenilikçilik Çerçeve Programı (CIP) altında çıkarttığı bir garanti kapsamında olduğunu belirtti.

Çalışma kapsamında KOBİ'lerin teminat gösterme probleminin önemli ölçüde aşılacağını kaydeden Aydın, KOBİ'lere AYF kefaleti teminat desteğine ek olarak esnek geri ödeme seçenekleri, uygun faiz oranları ve uzun vade avantajları tanıdıklarını, bu kapsamda kredi kullananlara diğer bankacılık ürünlerinde de çeşitli indirim ve fırsatlar sunacaklarını bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir