Fındık pazara 10 liradan indi

Fındık, Ordu'da kilosu 10 liradan pazara indi. Giresun Ziraat Odası Başkanı Musa Keskin fiyatların 15 liraya kadar yükselebileceğini dile getirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ordu’da hasat sezonunun başlamasının ardından bazı üreticiler, kurutulmuş kabuklu fındığı kilogramı 10 liradan satışa sundu. Özellikle borcu olan ve gurbetten gelen üreticiler tarafından satışa sunulan kabuklu fındık, kilogramı 10 liradan alıcı buluyor. Fındığını pazara indiren üreticilerden Uğur Kılıç, pazara 63 kilogram fındık indirdiğini ve karşılığında ise yaklaşık 700 lira para aldığını söyledi. Fındık tüccarı Evren Enginyurt ise yeni sezon fındığının artık pazara inmeye başladığını belirterek, “Gelen ilk fındığı kilogramı 10 liradan satın aldık ancak bu seneki fındıkta kalite sorunu gözlemledim. Gelen fındıkların randımanı oldukça düşük. Bunu da kurak hava ve zirai dona bağlıyorum” dedi. 

‘Fındık fiyatı 15 lirayı görür’ 
Bu arada fındık fiyatlarının mart ayı sonrasında dahi 12 liraya kadar yükseldiğini hatırlatan Giresun Ziraat Odası Başkanı Musa Keskin de, “Şu anda bile yeni sezon fındıklar 9 liradan, 10 liradan satılıyor ki bunlar yaş fındık. Alıyorlar, 11-12 liraya da satıyorlar. Hasat yapılacak, kurutulacak fındığın fiyatı o zaman daha net olur” dedi. Fındık fiyatlarının 10 liradan başlayarak 15 liraya kadar yükseleceğini düşündüğünü dile getiren Keskin, “Bu yıl rekolte ortalama 394 bin ton gerçekleşecek” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir