TSK zırhlıları Çobanbey'e girdi

Bir grup TSK zırhlısı, ÖSO'nun terör örgütü IŞİD'le mücadelesine destek vermek amacıyla sınırdan Suriye’nin Çobanbey ilçesine girdi. Toplam 10 bölgede Özgür Suriye Ordusu unsurlarınca kontrol sağlandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Suriye’nin kuzeyindeki terör tehditlerine karşı gerçekleştirilen Fırat Kalkanı Harekatı çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait zırhlı araçlar, Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) destek vermek amacıyla sınırdan Suriye tarafındaki Çobanbey ilçesine geçti.

Kilis ilinin Elbeyli ilçesinden geçiş yapan TSK unsurları çok sayıda zırhlı araçtan oluşuyor.

Suriye sınırında, Halep'in kuzeydoğusunda bulunan Çobanbey ilçesi, IŞİD'le savaşan Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolünde.

TSK terör örgütü IŞİD'e ait 2 hedefi vurduTSK terör örgütü IŞİD'e ait 2 hedefi vurdu

Yine muhaliflerin kontrolünde olan Azez ilçesinin komşusu olan Çobanbey, son aylarda ÖSO ve IŞİD arasındaki çatışmalarda sık sık el değiştirmişti.

TSK'nın terör tehditlerini bertaraf ederek sınır güvenliğini artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla 24 Ağustos'ta başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı sırasında, ÖSO güçleri, Cerablus'un yanı sıra, batıdaki Çobanbey ilçe merkezinden de ilerleyerek Türkiye sınırı boyunca bazı köylerin kontrolünü ele geçirmişti.

Muhalifler, Fırat'ın batı yakasında yer alan Cerablus'ta, ilçenin güneyinde Sucu Çayı'na kadar olan bölgeyi terör örgütleri DAEŞ ve PYD/PKK'dan arındırmıştı.

ÖSO'nun Çobanbey'deki hamlesi, Fırat Kalkanı Harekatı'nın yeni bir evresi olarak görülüyor.

Harekatın yeni evresiyle Azez-Cerablus hattının terör unsurlarından temizlenmesi bekleniyor.

Kilis'e 3 roket atıldıKilis'e 3 roket atıldı

Genelkurmay'dan açıklama

Genelkurmay operasyonla ilgili bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, koalisyon çerçevesinde Fırat Kalkanı Operasyonu'nun bölgede planlandığı şekilde devam ettiği bilgisi de verildi.

Çok sayıda DEAŞ teröristinin, koalisyon güçlerince desteklenen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birliklerinin önünden bulundukları mevzileri terk ederek araçlarıyla kaçtıklarının gözlendiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"24 Ağustos'ta başlayan ve yoğun hava destekli devam eden Fırat Kalkanı Operasyonu'nda büyük kayıplar veren DEAŞ, barınma alanları ve silah mevzilerinin çoğunu kaybetmiştir. Açıkta kalan unsurlarının direnmeleri oldukça güçleşmiştir. Terör örgütlerince kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir.

Bu kapsamda sivil zayiatın meydana gelmemesi maksadıyla son teknolojik yöntemler kullanılmakta, buna ilişkin tüm tedbirler alınmakta, elde edilen görüntü ve tespitlerle, hedefler hassasiyetle saptanmakta, hedeflerin sivil yerleşim yerlerine belirli kıstaslardan daha yakın olmamasına ve sivillerin zarar görmemesine mutlak şekilde dikkat edilmektedir."

ÖSO 10 bölgede kontrol sağladı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı Harekatı'nın 11'inci gününde El Athariyah, Şeyh Yakup, Vukuf, Ayyaşa ve El Mutminah bölgelerinin de aralarında bulunduğu toplam 10 bölgede Özgür Suriye Ordusu(ÖSO) unsurlarınca kontrol sağlandığını bildirdi.
"Bugüne kadar toplam 300 hedefe bin 306 atım yapıldı"

TSK, ateş destek vasıtaları tarafından saat 11.11'den 19.00'a kadar harekat sahasındaki terör örgütü DAEŞ'e ait 20 hedefe 52 Fırtına ve 20 çok numlulu roket atar mermisi atıldığını, Fırat Kalkanı Harekatı'nın başladığı günden bugüne kadar ise toplam 300 hedefe bin 306 atım yapıldığını açıkladı.