Firmalar 'talih kuşu'na sarıldı

Çok sayıda firma, çekiliş ve piyango izni için MPİ'ye başvururken, 1 Ocak-18 Ağustos döneminde bunların 453'üne çekiliş izni verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Bankalardan alışveriş merkezlerine, spor kulüplerinden otomobil firmalarına, GSM şirketlerinden havaalanı işletmelerine kadar değişik sektörlerden pek çok kuruluş, çekiliş ve piyango düzenlemek için Milli Piyango İdaresine (MPİ) başvurdu.

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü Recep Biçer'in verdiği bilgiye göre, daha fazla müşteri çekmek ve satışlarını artırmak isteyen özel sektör kuruluşları, son yıllarda karşılığı nakit olmayan çekiliş ve piyangolara sarıldı.

Çok sayıda firma, çekiliş ve piyango izni için MPİ'ye başvururken, 1 Ocak-18 Ağustos döneminde bunların 453'üne çekiliş izni verildi.

Yılbaşından bu yana geçen dönemde karşılığı nakit olmayan piyango ve çekiliş izni alanların 443'ünü ticari işletmeler, 9'unu dernekler, 1'ini de diğer kuruluşlar oluşturdu. Ticari kuruluşların 1'inin basın yayın alanında, 442'sinin ise diğer alanlarda ticari faaliyette bulunduğu belirtildi.

Derneklerin de 6'sının sportif amaçla, 3'ünün ise diğer amaçlarla kurulduğu ifade edildi.

18 Ağustos'a kadarki dönemde verilen karşılığı nakit olmayan piyango ve çekiliş izinlerindeki ikramiye tutarı da 46 milyon 44 bin 878 lira olarak belirlendi.

Bunun 45 milyon 508 bin 48 liralık bölümünü ticari kuruluşların, 535 bin 30 liralık bölümünü derneklerin, 1,800 liralık bölümünü de diğer kuruluşların piyango ve çekiliş ikramiyeleri meydana getirdi.

İlk sıra 24 çekiliş hakkıyla Coca-Cola’nın

Milli Piyango İdaresinin bu yıl içinde verdiği karşılığı nakit olmayan piyango ve çekiliş izni listesinde ilk sırayı 24 çekiliş hakkıyla Coca-Cola aldı.

Bu firmayı 16 çekilişle Avea, 13 çekilişle Procter&Gamble, 12'şer çekilişle Unilever ve Finansbank, 11 çekilişle Garanti Bankası, 9'ar çekilişle de Akbank, İş Bankası ve Adese AVM izledi.

TT Net'e 7 adet piyango ve çekiliş izni verildiği bu dönemde, Groseri 5, Bizim Toplu Tüketim, Reckitt Benckiser, Aktif Organizasyon ve Turkcell 4'er, ETS Tur, Sönmez Gıda, Aksaray Gıda, Peugeot, HSBC Bank ve Carrefoursa da 3'er piyango ve çekiliş hakkı elde etti.

İdareden piyango ve çekiliş düzenleme izni alan diğer kuruluşlar arasında Fenerbahçe Spor Kulübü, Sabiha Gökçen Havaalanı İşletmesi, Türk Henkel, Adidas, Teknosa, Vakıfbank, Özdilek AVM, Microsoft, BP Petrol, Sabiha Gökçen, Tofaş, Accor, Danone, Beymen, Bosch, Beğendik, İnnovaktif Medya, Mapa Mobilya gibi Türkiye'nin tanınmış kuruluşları da yer aldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir