FİSKOBİRLİK, 2015 ürünü bin 500 ton fındık aldı

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Üyesi Ayar, 2015 ürünü fındık rekoltesinin tamamını almaya hazır olduklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Üyesi Halit Ayar, bir aylık dönemde yaklaşık bin 500 ton fındık alımı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Kaynak sorunumuz kesinlikle yok. 2015 ürünü fındık rekoltesinin tamamını almaya hazırız" dedi.

Ayar, birliğin fındık alımına 17 Ağustos'ta başladığını anımsatarak, fındık üretimi yapılan tüm bölgelerde alım işleminin devam ettiğini söyledi.

Üreticilerin, birliğe yoğun şekilde fındık getirmeye devam ettiğini vurgulayan Ayar, "Bir aylık dönemde yaklaşık bin 500 ton fındık alımı gerçekleştirdik. Kaynak sorunumuz kesinlikle yok. 2015 ürünü fındık rekoltesinin tamamını almaya hazırız" diye konuştu.

Ayar, alımlarda peşin ve emanet sistemi uygulandığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Ürün bedelini peşin almak isteyen üreticilerimize ödemeleri, piyasa şartlarının 10 ila 20 kuruş üzerinde hemen yapılıyor. Alımlarda uyguladığımız bir diğer uygulamamız da emanet sistem. Emanet olarak fındık bırakmak isteyenlere depolarımızın kapıları sonuna kadar açık. İsteyen, istediği kadar ürününü depolarımıza emanet olarak bırakabilir. Ürün bedelini de istediği zaman alabilir. Bizlere getirilecek tüm fındıkları almaya hazırız."

"FİSKOBİRLİK, piyasada aktör rol oynamaya devam edecektir"

FİSKOBİRLİK'in, fındık ve fındık üreticisinin menfaatlerini korumaya devam edeceğine dikkati çeken Ayar, "FİSKOBİRLİK, üretici kuruluşudur. Piyasaya, üreticimiz ve fındığın haklarını koruma adına giriyoruz" dedi.

Ayar, bu görevi layıkıyla yerine getirdiklerini düşündüğünü vurgulayarak, "Son 3 yıldır serbest piyasada fiyatların yüksek seviyelerde oluşmasında birliğin de çok ciddi katkıları bulunuyor. FİSKOBİRLİK, piyasada aktör rol oynamaya bundan sonra da devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Fındık üreticileri ile birlik arasındaki güven ortamının da yavaş yavaş yeniden sağlanmaya başladığını belirten Ayar, şunları kaydetti:

"Üreticiye olan borçlarımızı ödedik. Bu durum, üreticilerimizle birlik arasındaki güven ortamının tekrar sağlanmasına vesile oldu. Artık fındık üreticisi birliğe eskisinden daha fazla güveniyor ve inanıyor. Destekler de her geçen gün artmakta. Üreticimizin verdiği destek artıkça, FİSKOBİRLİK daha da büyüyecektir."

Bu konularda ilginizi çekebilir