Ford 2011'i rekorla kapattı

Ford Otosan'ın 2011'de toplam 141 bin 633 adetlik satış ile rekor kırdığı belirtildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
KOCAELİ - Ford'un 10 yıldır Türkiye'nin en çok satan otomotiv markası olduğu bildirildi.
Ford Otosan'dan yapılan yazılı açıklamaya göre Ford'un 2011'i rekorlar yılı olarak tamamladığı ve toplam 141 bin 633 adetlik satış ile rekor kırdığı belirtildi.
Açıklamada, otomotiv müşterilerinin yüzde 15,6'sının tercihini Ford'dan yana kullandığı, Fiesta, C-Max, Transit ve Transit Connect modelleri sınıflarında en yüksek satış adetlerine ulaştığı ve Cargo Çekici ve İnşaat sınıflarındaki güçlü ürünlerin de Ford'un kamyon pazarındaki payını yükselttiği vurgulandı.
Üst üste 10 yıldır en çok satan marka olan Ford'un ticari, binek ve kamyon pazarlarındaki başarısını yeniden perçinlediği belirtilen açıklamada, şunlar bildirildi:
"Transit Connect 2011 yılında Türkiye'nin en çok satılan modeli oldu. Avrupa'dan, Kuzey Amerika'ya kadar 50 ülkeye ihraç edilen Transit Connect 37 bin 883 adetle Türkiye'nin en çok satılan modeli oldu. Transit Connect 2010 yılında sınıfında en çok satılan model olmuştu. Ford Transit sınıfında kendisinden sonra gelen 3 markanın toplamından fazla satarak 46 yıllık başarısına bir yenisini daha ekledi.
Yüzde 36 pazar payı ile müşterilerin üçte birinden fazlasının tercih ettiği Transit 34 bin 758 adet perakende satışla geleneksel liderliğini sürdürdü.
Toplam 72.641 adetlik hafif ticari araç satışıyla Ford 2011 yılında tüm zamanların en yüksek ikinci satış adedini elde ederek geleneksel liderliğini sürdürdü.
Tasarımı ve sahip olduğu yüksek teknolojilerle C sınıfı araçlarda güvenlik ve konfor kavramlarına yeni bir boyut katarak müşterilerin büyük beğenisini kazanan ve 30 binlik satış rakamına ulaşan Ford'un amiral gemisi Focus ile Fiesta ve C-Max modelleri Ford' un binek otomobil pazarındaki başarısını perçinledi.
Ford Otosan, 2011'de, binek araç sınıfında 58 bin 807 adetle şimdiye kadar ki en yüksek satış rakamına ulaştı ve 2'nci en çok satan marka konumunu sürdürdü."
Bu konularda ilginizi çekebilir