Ford Otosan, 857 aracı Telekom'a teslim etti

857 araçtan oluşan filoyu Türk Telekom'a teslim eden Ford bu yıl içinde bu rakamı bin 500'e kadar çıkmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Ford Otosan, 857 araçtan oluşan filoyu düzenlenen törenle Türk Telekom'a teslim etti.

Ford Otosan Kocaeli Fabrikası'nda düzenlenen araç teslim töreninde konuşan Türk Telekom Regülasyon ve Destek Hizmetleri Başkanı Şükrü Kutlu, filolarına kazandırdıkları yeni araçları Ford Otosan'dan teslim aldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Ford Otosan'ın otomotiv devlerinden biri olduğunu kaydeden Kutlu Türk Telekom'un da Türkiye'nin hemen hemen her köyü, her ilçesinde faaliyette bulunan büyük bir şirket olduğunu ifade etti.

En önemli lojistik ihtiyaçlarından olan araçları, kaliteli, güvenilir ve ucuz olması dolayısıyla Ford Otosan'dan almayı tercih ettiklerini ifade eden Kutlu, şöyle devam etti:

"Aldığımız araçlara (Türkiye'ye değer) konvoyu ismini verdik. Bunun nedeni ise Türk Telekom yalnızca araç temin etmiyor, yalnızca işletme faaliyetinde bulunmuyor ve yalnızca telekominikasyon faaliyetlerinde bulunmuyor. Ülkemizde bazı sosyal sorumluluk projeleri de yürütüyor. Bunların en başında Türk Telekom okullarını sıralayabiliriz. Türk Telekom olarak son 3 yılda 50'ye yakın okul yaptırdık, her ilçeye internet evi kurduk ve buraları halkımızın kullanımına açtık. Her ilde bir Türk Telekom ormanı oluşturduk. Bu sayede 100 binin üzerinde fidan dikildi. Ülke genelinde de 46 Türk Telekom Spor Kulübü mevcut. Bu çalışmaların tamamını (Türkiye'ye değer) sloganı altında topladık. Yaptıklarımızın bu ülke insanına yakışacağını düşünüyoruz."

İhtiyaçlarını karşılayacak araçları tercih ettiklerini ve bu şekilde ihaleye çıktıklarını, daha sonra aradıkları şartları sunan Ford Otosan ile anlaştıklarını dile getiren Kutlu, teslim aldıkları Connect, Ranger, Focus ve Kargo modellerinin Türkiye'nin her ilinde kullanılacağını kaydetti.

Türk Telekom'un Türkiye genelinde 7 bin araçla faaliyetlerini sürdürdüğünü vurgulayan Mutlu, "Bugün alınan araçlar, filomuz içinde yenilenmesi gereken araçların yerine hizmete sokulacaktır. Eskidikçe yenileme devam edecek, araç alımı bitmeyecek. Ford Otosan ile de bu anlamda çözüm ortağı gibi çalışacağız. Bu birlikteliğe, bir kaç araçlık alım değil, toplu alımlar olarak bakıyoruz" diye konuştu.

Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrası Genel Müdür Yardımcısı Aykut Özüner ise Türk Telekom'un telekominikasyon alanında bir dev olduğunu, kendilerinin de otomotiv sektöründe "Ford KA"dan "kargo"ya kadar geniş ürün yelpazesi olan bir şirket olduklarını söyledi.

Türk Telekom ile uzun yıllardır birliktelikleri olduğuna dikkati çeken Özüner, bu birlikteliği bir adım daha öteye taşımak istediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"İki marka karşılıklı olarak birbirini çözüm ortağı olarak gördü. Amacımız, bundan sonra da bu birlikteliği ilerleterek devam ettirmek. Türk Telekom'un farklı araç tiplerine ihtiyacı oluyor. Kötü zeminde kullanılması gereken 4x4 Ranger tipinden tutun, büyük sevkıyat yapılabilen kamyonlara kadar araçlara ihtiyaç duyabiliyorlar. Bizim de buna uygun ürün yelpazemiz var. Türk Telekom'un ihtiyaç duyabileceği tüm ürünleri sunabiliyoruz. Bu işi basit bir filo satışı ya da araç tedariki olarak görmüyoruz. Şu an için 857 araç teslimatı oldu ama yıl içinde bu rakam bin 500'e kadar çıkabilecektir."

Konuşmaların ardından Özüner'in, Kutlu'ya plaket vermesiyle sona eren törene, Türk Telekom Lojistik Destek Hizmetleri Direktörü İlhami Küçüker, Türk Telekom Sosyal İşler Grup Müdürü Hüseyin Çetindağ, Ford Otosan Kocaeli Fabrika Müdürü Haydar Yenigün, Ford Otosan Satış ve Satış Sonrası Saha Operasyonları Direktörü Özgür Yücetürk, Ford Otosan Filo Satış Müdürü Güven Şensoy ve çalışanlar katıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir