Ford Otosan, Kuga'yı satışa sundu

Kuga, Ford Options ödeme sistemi ile satılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

MUĞLA - Ford Otosan, powershift otomatik vites konforu sunan 4x4'ü Ford Kuga'yı, Ford Options ödeme sistemi ile Türkiye pazarına sundu.

Ford Otosan, yeni PowerShift otomatik şanzıman teknolojisi ve cazip fiyatlarla satışa sunduğu 4x4'ü Kuga'yı, Dalaman'da düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna tanıttı.

Ford Otosan A.Ş. Genel Müdürü Nuri Otay basın toplantısında yaptığı konuşmada, Kuga'nın sınıf lideri yakıt ekonomisine sahip yeni PowerShift teknolojisiyle daha da konforlu hale geldiğini belirtti.

Otomatik vitesin 4x4 segmentinde Kuga için çok önemli bir talep olduğunu ve bu talebi müthiş bir konfor sağlayan PowerShift ile karşıladıklarını dile getiren Otay, 1992'den bu yana Avrupa'nın 9 ülkesinde yaklaşık 2 milyona yakın kişiyi Ford sahibi yapan Ford Options'ı Türkiye'de Kuga ile uygulamaya başladıklarını kaydetti.

Otay, SUV (Sport-Utility Vehicle) pazarının Türkiye'de yüzde 8'lere ulaştığını ifade ederek, Türkiye'de SUV pazarının yıl sonuna kadar 20-25 bin adetlere ulaşacağını bildirdi.

Akıllı 4x4 sistemine ve 2.0 L güçlü dizel motora sahip Ford Kuga'nın, sınıfının en düşük yakıt tüketimini yeni PowerShift otomatik vites teknolojisiyle sunduğunu ifade ederek, "Sınıfının en düşük emisyon değerlerine sahip çevreci Kuga, uygun fiyatlar ve yeni ödeme sistemi Ford Options sayesinde cazip koşullarla müşteriye ulaşacak. Bu yeni ödeme sistemiyle Ford Kuga'ya sahip olmak artık çok kolay olacak" dedi.

Hedef, 6 ayda bin Kuga satmak

Nuri Otay, bu yılın ikinci altı aylık döneminde bin adet Kuga satmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Ford Otosan A.Ş. Pazarlama, Satış ve Satış Sonrası Genel Müdür Yardımcısı Aykut Özüner ise 4x4 pazarının son yıllarda büyüyen gelişen bir pazar olduğunu ifade ederek, pazarın son üç yılda yaklaşık olarak 17-18 bin adetler civarında gerçekleştiğini kaydetti.

Özüner, bu yılın ilk 5 aylık performansına bakıldığı zaman 4x4 pazarının yaklaşık 28 bin adetler civarında gerçekleşeceğinin öngörüldüğünü dile getirerek, bu segmentte satılan her 10 aracın 9'unun otomatik şanzımanlı olduğunu, Ford Kuga ile bu segmentteki paylarını ciddi şekilde artırmak istediklerini kaydetti.

Ford Kuga'yı iki yeni donanım seviyesi ve Ford Options avantajlarıyla pazara sunduklarını ifade eden Özüner, şunları söyledi:

"2008 yılının Şubat ayından bu yana 47 binden fazla müşteriyi araç sahibi yapan Ford Finans, şimdi de yepyeni bir ödeme sistemi olan Ford Options'la herkese Ford Kuga'ya sahip olma ayrıcalığı sunuyor. Ford Options geleneksel finansman yöntemlerinden farklı olarak tüketiciye ödemelerinde daha fazla esneklik sağlıyor. Yüzde 30 peşinat ve standart ödemede ayda bin 700 lira yerine bin 138 liradan başlayan ödeme seçenekleriyle 24 ve 36 aylık vadeler yapılabiliyor. Ford Kuga'da uygulanacak bu yeni ödeme planıyla kullanılan kredi tutarının belli bir kısmı vade sonuna ertelenerek aylık ödemeler yüzde 30-40'a varan oranlarda düşürülüyor."

Aykut Özüner, Ford Options sisteminden de bahsederek, bu sistemle birlikte müşterilere düşük aylık ödeme kolaylığı ile istediği aracı kullanma imkanı sunduklarını söyledi.

Bu sistemin Avrupa'da uzun yıllardan beri uygulandığını, Türkiye'deki faizlerin düşük seyrinin bu sistemin Türkiye'de uygulanmasını mümkün kıldığını belirten Özüner, Ford Options'ın, müşteri sadakatini artıran ve ömür boyu müşteri kazanımını hedefleyen bir sistem olduğunu anlattı.

Viteslerde yumuşak geçiş

Kuga klasik otomatik şanzımanlara göre daha yumuşak vites geçişleri ile maksimum sürüş keyfi yaşatıyor. Benzer çift kavramalı otomatik vites sistemlerine göre daha fazla verim ve yakıt ekonomisi sağlayan PowerShift teknolojisi; yeni Euro5 140 PS'lik 2.0 litre dizel motorla birleştiğinde sürücüsüne geçişleri değil gücü hissettiriyor.

100 kilometrede ortalama 6.8 litre ile pazardaki diğer 2.0 litre dizel modellerle karşılaştırıldığında sınıfının en düşük yakıt tüketimine sahip olan Kuga Powershift 2.0 litre 72 bin 900 liradan başlayan fiyatlarla tüketiciye sunuluyor.

Ford'un Getrag ile birlikte geliştirdiği çift kavrama sistemine sahip 6 ileri PowerShift şanzımanda iki adet dişli grubu bağımsız birer kavramayla birbirine paralel çalışıyor. İlk grup dişlide 1, 3 ve 5'nci vitesler yer alırken, ikinci grup dişlide 2, 4 ve 6'ncı vitesler yer alıyor. Şanzıman D konumuna getirildiğinde kavrama sistemlerinden biri ilk vitesi seçerken, diğeri ikinci vitesi geçiş için önceden hazırlıyor. Böylece klasik otomatik şanzımanlara göre çok daha yumuşak vites geçişleri ile maksimum sürüş keyfi yaşanıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir