Ford'da işten çıkarılan 8 kişi geri alındı

Ford Otosan'ın Gölcük fabrikası işçilerinin ücretlerinin artırılması talebiyle geçen yıl başlattıkları eylemin ardından işten çıkarılan 8 işçinin işe iadesi için açılan dava, mahkeme tarafından kabul edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ford Otosan'ın Gölcük fabrikası işçilerinin ücretlerinin artırılması talebiyle geçen yıl mayıs ayında başlattıkları eylemin ardından işten çıkarılan 8 işçinin işe iadesi için açılan dava, mahkeme tarafından kabul edildi. Kocaeli 6. İş Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, davacıların avukatı Murat Özveri, Ford Otosan avukatları Emre Kulumbur ve Ayşe Pınar Girgin ile işçiler katıldı.

Duruşmada söz alan Özveri, işten çıkarılan işçilerin işe iadesinin kabul edilmesini talep etti.

Davalı avukatı Girgin ise karşı tarafın dilekçesini kabul etmediklerini ifade ederek "Çalışma Bakanlığının müzekkere cevabı geldiyse buna beyanda bulunmak için süre talep ediyoruz, aksi takdirde eylem, toplu eylem kapsamında mütalaa edilemez" diye konuştu.

Daha sonra hakim Mehmet Özdemir, 8 işçinin işe iadesi için açılan davanın kabul edildiği yönündeki kararını açıkladı. Daha önce de aynı dava kapsamında 33 işçinin işe iadesi kararı verilmişti.

İşçiler karar sonrası büyük bir sevinç yaşadı.

Gölcük fabrikası işçilerinin ücretlerinin artırılması talebiyle geçen yıl mayıs ayında başlattığı eylemlerde işten çıkarılan 100'e yakın işçi işe iade davası açmış, şimdiye kadar açılan davalarda 53 işçinin işe iade davası kabul edilmişti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir