Foreks lisanslı Med Menkul satışa çıkarıldı

Şirketin alım satım aracılığı yetki belgesinin satışı, 27 Ekim'de kapalı zarfla teklif alma usulüne göre ihale yoluyla gerçekleştirilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sermaye piyasalarında faaliyet gösteren ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yönetim ve denetimi devralınan Med Menkul Değerler A.Ş'nin alım satım aracılığı yetki belgesi satışa çıkarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Med Menkul Değerler A.Ş'nin alım satım aracılığı yetki belgesinin satışı, 27 Ekim 2011'de kapalı zarfla teklif alma usulüne göre ihale yoluyla gerçekleştirilecek.

Açık artırmaya, kapalı zarf ile verilen en yüksek teklif üzerinden başlanacak. Açık artırmada artırım yapılmaması halinde kapalı zarf ile en yüksek iki teklif sahibi 31 Ekim 2011'de yapılacak ihalenin pazarlık aşamasına katılmaya hak kazanacak.

Med Menkul Değerler A.Ş. alım satım aracılığı yetki belgesi satışına ilgi gösteren şirketler olduğu öğrenildi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye'de daha çok döviz işlemlerinde uygulanan ve fiziki olmayan bir alım satım yöntemi olan foreks için işlem yapma iznini sadece yetkili aracı kurumlara vermişti. SPK, foreks işlemlerine izinsiz devam eden şirket, kurum, kuruluş ve internet siteleri hakkında başlatılan inceleme sonucunda da, 32 internet sitesinin içerik sağlayıcıları hakkında geçtiğimiz günlerde de Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulması kararı almıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir