Forint'in Euro karşısında eriyişi paniğe yol açtı

Macaristan para birimi forint, euro karşısında tarihi düşüş yaşadı. IMF ile anlaşmaya gitmemesi ve devlet borcunun aşırı miktarda çoğalmasıyla birlikte piyasalar panikledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
BUDAPEŞTE - Macaristan'da ekonomik panik başladı. Ülke parası forintin, bugün, Euro karşısında tarihinin en düşük seviyesine gerilemesi ülkede yeni tartışmalara ve panik havasına neden oldu.
Bugün Macaristan'da para piyasalarının açıklamasıyla zayıflamaya başlayan forint, Euro karşısında 320 seviyesine geriledi. Macaristan'ın Uluslararası Para Fonu (IMF) ile anlaşmaya gitmek istememesinin yanı sıra devlet borcunun aşırı miktarlarda çoğalmasıyla birlikte piyasaların paniklediği Macaristan'da forintin önlenemez düşüşü de başlamış oldu.
Tüm dünyada baş gösteren ve Macaristan'ı da vuran 2008 ekonomik krizinde forintin Euro karşısında 317'lere kadar gerilediğine dikkati çeken Macar ekonomistler, şimdi hükümetin alacağı kararlarla birlikte forintin daha da düşmesinin önlenebileceği görüşünü savunuyor.
Macaristan'a yatırım yapmaya çekinen yabancı şirketlerin ülkeye sırt çevirdiği, forintin kısa vadede Euro karşısında 330 seviyelerine gerileyebileceğine işaret ediliyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir