Fortis'ten tarım üreticisine finansman desteği

TKDK bünyesinde yürütülen IPARD projesinde yer alan Fortis çiftçilere uygun koşullu krediler sunuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Fortis Bank Türkiye, Tarım ve Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) projesi kapsamında tarım üreticilerine finansman desteği sağlıyor.

Fortis Bank Türkiye'den yapılan açıklamada, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) bünyesinde yürütülen IPARD projesinde yer alan Fortis'in çiftçilere uygun koşullu krediler sunduğu belirtildi.

Açıklamada, IPARD projesinin, Avrupa Birliği ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakların Türkiye'de kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetlerde kullanılmasını amaçladığı, Fortis Bank Türkiye'nin de işini büyütmeyi ve Avrupa standartlarına ulaşmayı hedefleyen üreticilere finansman desteği sağladığı kaydedildi.

Açıklamaya göre, program kapsamında uygun bulunan projelerin yüzde 50'si hibe desteği alıyor. Diğer yüzde 50'lik kısım ise Fortis Bank Türkiye tarafından kredilendirilerek finanse ediliyor. Projenin içeriği doğrultusunda Fortis Bank Türkiye, üreticinin ihtiyacını karşılayacak tarım kredisini kullandırıyor. Programdan, kamu tüzel kişilikleri hariç, ulusal kanunlarca tanınmış özel ve tüzel tarımsal işletmeler faydalanabiliyor.

Fortis'in sunduğu krediler arasında tarım işletme kredisi, sera yapım kredisi, tarla, bahçe ve sera alım kredisi, traktör kredisi, tarımsal ekipman kredisi ve hayvan alım kredisi bulunuyor.

20 il kapsamında hayata geçirilen IPARD için başvurular 1 Eylül 2010 ve 30 Kasım 2010 tarihleri arasında, Fortis Bank Türkiye'nin Afyonkarahisar, Balıkesir, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Konya, Ordu, Sivas, Çorum, Erzurum, Isparta, Malatya, Samsun, Şanlıurfa ve Trabzon'daki şubelerinden yapılabilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir