Füze Kalkanı'nın maliyeti üstlenilebilir

Rasmussen, "NATO'nun tüm Avrupa'yı füze saldırısı tehdidine karşı korumasını isteyip istemediğimize karar vermeliyiz. Tehdit açık" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BRÜKSEL - NATO dışişleri ve savunma bakanları, 19-20 Kasım'daki Lizbon zirvesinde, NATO devlet ve hükümet başkanlarının onayına sunulacak yeni stratejik konsepti tartışmak için toplandı.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, toplantının başlangıcında yaptığı konuşmada, NATO'nun temel görevinin 28 üye ülkedeki 900 milyon vatandaşı muhtemel saldırılardan korumak olduğunu vurgulayarak, bu sorumluluğun değişmeyeceğini fakat modern, değişen tehdit yapısına karşı modern savunmaya ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Rasmussen, "NATO'nun tüm Avrupa'yı füze saldırısı tehdidine karşı korumasını isteyip istemediğimize karar vermeliyiz. Tehdit açıktır, bu kapasite (m Avrupa'yı kapsayacak füze savunmasını bir NATO kapasitesi yapmamız gerektiğine inanıyorum" dedi.

Terör ve siber saldırılar, enerji güvenliği ve deniz korsanlığı gibi yaygınlaşan tehditleri dikkate alarak NATO'nun görev ve sorumluluklarını yeniden belirleyecek belge kapsamında, ABD'nin Avrupa'ya yerleştirmek istediği füze savunma sistemi de tartışılıyor.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir