G-20 çalışma bakanları Paris'te toplanıyor

Toplantılarda Türkiye'yi Çalışma ve Sosyal ve Güvenlik Bakanı Faruk Çelik temsil edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - G-20 ülkeleri çalışma ve istihdam bakanları dönem başkanı Fransa'nın başkenti Paris'te yarın toplanıyor.

İki gün sürecek toplantılarda Türkiye'yi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik temsil edecek.

G-20 toplantısı boyunca, üye ülke bakanları işçi ve işveren temsilcileriyle de, işçi hakları ve istihdam konusunu görüşmek üzere ayrı toplantılarda biraraya gelecek.

Fransa Çalışma, İstihdam ve Sağlık Bakanı Xavier Bertrand'ın ev sahipliğini yapacağı toplantıda, küresel krizin aşılmasına paralel olarak istihdamın artırılması için alınacak önlemler öncelikle ele alacak.

Bakan Çelik, 'Herkes için Sosyal Korumanın İyileştirilmesi: Farklı Durumlar, Benzer Sorunlar'' başlıklı oturumda bir konuşma yapacak ve Türkiye'deki uygulamaları anlatacak.

Toplantılarda, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD),istihdam yaratılması ve zor durumda olan grupların desteklenmesi, işçi hakları ve sosyal güvenliği artırılması yolunda hazırladıkları raporlar da ele alınacak.

Toplantılar, bakanlar tarafından kabul edilecek tavsiye kararlarının ilanıyla sona erecek.

İstihdam, sosyal koruma, çalışma hakları ve yapılacak her düzeydeki çalışmada özellikle uluslararası kuruluşların da dahil olacağı bir uyumun aranması gerektiğine ve bunun önemine dair tavsiyeler içerecek kararlar, 3-4 Kasım 2011 tarihlerinde G-20 dönem başkanı Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenecek G-20 Liderler Zirvesi'nde üye devletlerin liderlerine sunulacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir