G20'de Erdoğan 17 ikili görüşme gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 Liderler Zirvesi kapsamında 17 ikili görüşme gerçekleştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Paris'teki terör saldırılarının ertesinde başlayan zirvede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer katılımcılar çok sayıda ikili görüşme yaptı.

Türkiye'nin dönem başkanlığında Antalya'da gerçekleştirilen G20 Zirvesi'nde, planlanan gündemin yanı sıra Paris'teki terör saldırıları ve terörle mücadele, ele alınan konuların başında geldi. Liderler, terör saldırılarında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunarak, teröre karşı ortak bir duruş sergiledi. 

Anadolu Ajansının ev sahibi fotoğraf sağlayıcısı olduğu G20 Liderler Zirvesi, Paris'teki terör saldırılarının hemen ardından çok sayıda devlet ve hükümet başkanının bir araya geldiği ilk toplantı oldu. Oturumlar ve ikili görüşmelerin odak noktasını terörle mücadele oluşturdu. Zirvenin ardından yayınlanan "Terörizmle Mücadele Hakkında G20 Bildirisi" de bu konudaki kararlılığı somut bir şekilde ortaya koydu. 

17 ikili görüşme

Zirve kapsamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer katılımcılar çok sayıda ikili görüşme yaptı. İkili görüşmeler için zirvenin başlangıcından bir gün önce Antalya'ya gelen Erdoğan, 17 ikili görüşme gerçekleştirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, zirve öncesinde yaptığı görüşmelerden birine kendi kullandığı, "buggy" adı verilen golf arabasıyla gelmesi, zirvenin renkli anlarından biri oldu.

Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suudi Arabistan Kralı Selman, BM Genel Sekreteri Ban Ki Mun, İngilitere Başbakanı David Cameron'ın da aralarında bulunduğu liderlerle görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, görüşmelerinin ardından kameraların karşısına geçerek açıklama yaptı. 

Diğer konukların ikili görüşmelerinden en çok öne çıkan da ABD Başkanı Obama ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in görüşmesi oldu. Zirvenin ilk gününde, çalışma oturumu öncesinde fuaye alanında yapılan görüşmeye ilişkin kareler, dünya basınında geniş yer buldu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir