G7 ülkeleri güç kazanıyor

Japonya hariç G7 ülkelerinde ekonomik büyüme devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARIS - Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) baş ekonomisti Pier Carlo Padoan, deprem, tsunami felaketi ve nükleer krizle mücadele eden Japonya hariç G7 üyesi ülkelerde, ekonomik büyümenin güç kazanmakta olduğunu bildirdi.

OECD'nin ara dönem raporunu açıklayan Padoan, ABD, Almanya, Fransa, İtalya, İngiltere ve Kanada'da ekonomik büyümenin bu yılın ilk çeyreğinde tahmin edilenden daha yüksek olacağını ifade ederek, yılın ikinci çeyreğinde de ABD, Fransa ve Kanada'da aynı eğilimin devam etmesinin beklendiğini vurguladı.

Durum tahmin edilenden daha iyi

Padoan, bu yılın ilk yarısında Japonya dışında G7 üyesi ülkelerin ekonomik büyümelerinin yıllık bazda yüzde 3 seviyesine ulaşabileceğini ifade ederek, özel sektör yatırımlarının hız kazanması ve ticaretin desteklediği toparlanma ile birlikte büyüme için görünümün tahmin edilenden daha iyi olduğunu kaydetti.

Geçtiğimiz aylarda pek çok ülkenin istihdam piyasasındaki durumunun bir parça toparlanmasına karşın OECD Bölgesi'nde işsizlik oranının hala yüksek kalmaya devam ettiğine dikkati çeken Padoan, emtia fiyatlarında olası bir artışın enflasyon beklentilerini yukarı yönlü itebileceği uyarısında bulundu.

Padoan, "Bugün büyüme için görünüm bir kaç ay öncesine göre çok daha iyi. OECD bölgesinin genelinde büyüme perspektifi daha yüksek ve toparlanma kendi kendini idame ettirebilir hale geliyor. Bu, mali veya parasal desteğe daha az ihtiyaç duyulacağı anlamına geliyor" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir