Galatasaray 5'te 5 yaptı

Fenerbahçe'yi 76-70 yenerek üst üste 5. kez kupayı müzesine götüren Galatasaray Odeabank'ta oyuncu Işıl Alben, turnuvanın en değerli oyuncusu seçildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- Basketbolda Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe'yi 76-70 yenen Galatasaray Odeabank, üst üste 5. kez kupayı müzesine götürdü. 

Karşılaşmaya her iki takım da karşılıklı basketlerle başlarken, Galatasaray Odeabank hızılı hücumlarla etkili oldu ve Tracy'nin basketleri sonucunda ilk molaya 10-5 önde girdi. Fenerbahçe, Verameyenka'nın 3 sayılık basketleriyle aradaki farkı kapatmasına ragmen sarı-kırmızılı takım Zellous'un skorer oyunuyla üstünlüğünü sürdürdü ve ilk periyodu 19-15 önde geçti. 

İkinci periyoda hücumda etkili başlayan Galatasaray Odeabank'a Mc Coughtry ve Yacoubou'nun basket faulleri sonucunda kazanılan 6 sayıyla cevap veren sarı-lacivertliler, bu bölümün 3 dakikası geride kalırken farkı eriterek, skoru 26-23'e getirdi. Yabancı oyuncularıyla etkili olan Fenerbahçe, periyodun son 5 dakikasına 28-27 geride girerken, dış atışlarla sayılar üreten ve Yasemen Saylar ile Işıl Alben'in atışları sonucunda basketler bulan sarı-kırmızılı ekip, farkı yeniden açtı ve soyunma odasına 38-32 önde giren taraf oldu. 

Üçüncü periyoda farkı eritmek için çıkan Fenerbahçe, hücumlardan boş dönünce sarı- kırmızılılar, ilk 6 dakika geride kalırken Şebnem Kimyacıoğlu'nun 3 sayılık basketiyle farkı 12 sayıya kadar çıkardı: 44-32.  Sarı-lacivertli ekibin son 2 dakikasına kadar sadece 2 basket üretebildiği periyot 50-40 Galatasaray Odeabank'ın üstünlüğüyle bitti. 

Maçın son periyodunda Fenerbahçe etkili olarak farkı kapatmak için savunmasını sertleştirerek, hızlı hücumlara çıktı. Esmeral Tunçluer ve Mc Coughtry'nin dış atışlarıyla basketler bulan sarı-lacivertli ekibe Zellous ile karşılık verdi ve farkı son 4 dakikaya girilirken 60-52'lik skorla 8'de tutmayı başardı. Fenerbahçe, periyodun yıldızları Esmeral Tunçluer'in 3 sayılık ve Coughtry'in basketleri sonucunda maçın son 3 dakikasına 60-57 geride girerken, Galatasaray'ı rahatlatan 3 sayılık basket Işıl Alben'den geldi: 63-57.  Fenerbahçe'nin hiç öne geçemediği karşılaşmayı 76-70 kazanan Galatasaray Odeabank, 22. Türkiye Kupası'nın sahibi oldu. 

Turnuvanın en değerli oyuncusu Galatasaray'dan Işıl Alben seçilirken, sarı-kırmızılı ekibe kupa ve madalyalarını Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel verdi.  

Bu konularda ilginizi çekebilir