Galip Öztürk'ün cezası onandı

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, işadamı Öztürk'ün öldürmeye azmettirme suçundan aldığı müebbet hapis cezasını onadı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yargıtay 1. Ceza Dairesi, İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesinin, Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk'e, Kuvvet Köseoğlu'nu öldürmeye azmettirme suçundan verdiği müebbet hapis cezasını onadı. 

İstanbul Beyoğlu'nda 1996 yılında, Öztürk ile aralarında husumet bulunduğu öne sürülen Kuvvet Köseoğlu, Kudret O. ve kimliği belirlenemeyen 'camgöz' lakaplı kişi tarafından öldürüldü. 

19. Ağır Ceza Mahkemesindeki davada Kudret O. tasarlayarak öldürme, Galip Öztürk ise bu suçlara azmettirme suçundan yargılandı. Mahkeme, Öztürk'ü öldürmeye azmettirme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. 

Kararın temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay 1. Ceza Dairesinin gündemine geldi. Daire, Öztürk hakkındaki müebbet hapis cezası kararını onadı. 

Metro Holding hisseleri düşüşte

Yargıtay kararının ardından Metro Holding hisseleri günlük yüzde 10 değer kaybederek taban fiyat olan 0.54 liraya geriledi. Metro Holding şirketi MEPET ise yüzde 10.18 gerileyerek taban fiyatı olan 4.06 liraya düştü. Holding şirketlerinden Avrasya GYO yüzde 9.21 düşerek 0.69 liraya, Van Et ise yüzde 15.87 düşüşle taban fiyatı olan 1.59 liraya geriledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir