Galleria yenilendi

Türkiye'nin ilk alışveriş merkezi Galleria, iç mekan yenilenmesinden sonra hem marka karmasını değiştirdi hem de yeni dış mekanları hizmete açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dati Yatırım Holding Yürütme Kurulu Başkanı Gökhan Kıran, 15 milyon dolar yatırım yapıp günün koşullarına uygun olarak Galleria'yı tamamen "tazelediklerini" bildirdi.

Türkiye'nin "ilk" alışveriş merkezi Galleria, iç mekan yenilemesinden sonra hem marka karmasını değiştirdi hem de yeni dış mekanları hizmete açtı. Galleria'nın, yenilenme projesinin üç aşamasını da tamamlanması dolayısıyla, bünyesinde Ataköy Marina, Ataköy Marina Hotel, Galleria ve Sheraton İstanbul Ataköy Hotel'i barındıran Dati Yatırım Holding'in Yürütme Kurulu Başkanı Gökhan Kıran, Galleria Genel Müdürü Hasan Ardıç ve Tabanlıoğlu Mimarlık ortaklarından Mimar Melkan Tabanlıoğlu'nun katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

Dati Yatırım Holding Yürütme Kurulu Başkanı Kıran, holding olarak vizyonlarının misafirlere "en iyi" ve "en yeni" hizmeti sunmak olduğunu, bu amaçla Sheraton İstanbul Ataköy Hotel ve Galleria'nın yatırımlarla yenilendiğini hatırlattı. Kıran, "Alışveriş merkezlerinin sosyalleşmede önemli bir role sahip olduğunu biliyoruz. Bölge halkının daha yeni ve modern bir mekanda alışveriş yapmaya layık olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle toplam 15 milyon dolar yatırım yapıp günün koşullarına uygun olarak Galleria'yı tamamen tazeledik" dedi.

Ataköy Marina Park Projesi Temmuz'da devrede

Açılan dış mekanların daha önce açık otopark alanı olduğunu anımsatan Kıran, Ataköy Marina Park Projesi'nin de hemen hemen Galleria ile aynı tarihlerde başladığını hatırlatarak, şunları söyledi:

"Oradaki süreç Galleria'dan biraz daha farklı olduğu için biraz daha uzun sürdü. O da tamamlanma aşamasına geldi. Projemiz, inşallah temmuz ayı içerisinde kısmen, eylül ayı içerisinde de tamamen devreye girmiş olacak. Her kesime hitap eden çok güzel bir yaşam alanı inşa edildi. Orada 100'e yakın yer, dükkan olacak. Projenin yatırım bütçesi 16 milyon dolardı. 16-18 milyon dolar arasında tamamlanacağını tahmin ediyoruz."

Galleria Genel Müdürü Hasan Ardıç da müşteri ve ziyaretçilerin taleplerine göre yenileme çalışmalarına başladıklarını ifade ederek, "Geçen yıl 1988 yılından bu yana ilk kez iç yenileme ile işe başladık. Galleria'nın tavanından tabanına, elektrik sistemlerinden mekanik düzeneklerine, aydınlatmasından sütunlarına, camlarından korkuluklarına kadar iç mekanı baştan aşağı yeniledik. Bu yıl da yeni dış mekanlarımız ve marka karmamızla misafirlerimizi karşılayacağız" diye konuştu.

Yenilenmenin ciroya yansıması olacağını ifade eden Ardıç, "Yenilenme kapsamında, kadın ve çocuk misafirlere daha fazla imkan sunacak yapılanmaya gittik. 80'e yakın markayı değiştirdik. Galleria'ya, açık ve kapalı toplamda eklenen alan 3 bin metrekare. Toplam kiralanabilir alan 44 bin 500 metrekareydi. Buna 3 bin metrekare daha eklendi. Kullanmadığımız 10 bin metrakereye yakın alanımız da var" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir