Garanti, 'Öğretmenin Sınırı Yok Eğitimleri'ne devam ediyor

Garanti ve MEB işbirliğiyle başlatılan proje kapsamında geçen yıl 209 okuldan 8 bin 606 öğretmene yüz yüze eğitim verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Garanti Bankası'nın, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) işbirliğiyle geçen yıl başlattığı "Öğretmenin Sınırı Yok" projesi kapsamındaki eğitimlerin aynı anda birden fazla şehirde olmak üzere devam ettiği bildirildi.

Konuya ilişkin açıklamada, projeyi yürüten Öğretmen Akademisi Vakfı'nın (ÖRAV) 32 eğitmeni tarafından 26-28 Mart 2010 tarihleri arasında Kırklareli, Kocaeli, Mersin ve Tekirdağ'da yapılan eğitimlere, 10 okuldan 409 öğretmenin katıldığı belirtildi.

Açıklamada, 2-4 Nisan 2010 tarihlerinde ise Adana, Bilecik, Eskişehir ve İstanbul'daki 12 okulun 342 öğretmenine eğitim verileceği kaydedildi.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, yaptığı açıklamada, şunları ifade etti:

"2008 yılında Öğretmen Akademisi Vakfı'nı kurarak ülkemizde düşünen, sorgulayan ve araştıran bireyler yetiştiren eğitim modelinin uygulanmasına katkıda bulunmayı amaçladık. Vakıf, ilk projesi olan 'Öğretmenin Sınırı Yok' kapsamında, öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerine yönelik eğitimler düzenliyor. Proje, öğretmenlerden yoğun ilgi ve beğeni gördü. Eğitimlere katılmak üzere Türkiye'nin dört bir yanındaki okullardan gelen başvurular, doğru bir yola çıktığımızı göstererek bizi cesaretlendiriyor."

209 okuldan 8 bin 606 öğretmene eğitim

Açıklamada verilen bilgiye göre, 2009 yılının Mart ayında pilot eğitimlerine, Mayıs ayında ise saha eğitimlerine başlanan projede, Öğretmen Akademisi Vakfı'nın 12 tam zamanlı ve 193 kısmi zamanlı eğitmeni görev alıyor. Bugüne kadar Adapazarı, Ankara, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çankırı, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Karabük, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Mersin, Sakarya, Şanlıurfa ve Tekirdağ'daki 209 okuldan 8 bin 606 öğretmene yüz yüze eğitim verildi. "İletişim Becerileri", "Sınıf Yönetimi", "Ölçme ve Değerlendirme" konularında eğitim alan öğretmenlere, MEB ve ÖRAV onaylı sertifika verildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir