Garanti, 3.4 milyar kâr etti

Garanti Bankası, 2010 yılında 136,8 milyar TL konsolide aktif ulaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Garanti Bankası, 2010 yılında 3 milyar 402 milyon TL konsolide net kar elde etti.

Türkiye Garanti Bankası A.Ş., 31 Aralık 2010 tarihli konsolide finansal tablolarını açıkladı. Buna göre, bankanın 2010 yılında konsolide net kârı, 3 milyar 401 milyon 986 bin TL oldu. Garanti'nin konsolide aktif büyüklüğü 136 milyar 784 milyon TL seviyesine yükselirken, nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla ekonomiye sağladığı destek 86 milyar 622 milyon 946 bin TL'ye ulaştı. Bankanın özsermaye kârlılığı yüzde 22,3 aktif kârlılığı ise yüzde 2,8 olarak gerçekleşti.

10 bin müşteriye hizmet sunuyoruz

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, birçok kalanda lider konumda olan bankanın, bugün 881 şube, 3 bini aşan ATM'ye sahip olduğunu belirtti. Özen, "Türkiye'nin en büyük finansal Çağrı Merkezi, üstün teknolojik altyapıya sahip mobil ve internet şubelerimizden oluşan güçlü dağıtım ağımızla, yaklaşık 10 milyon müşterimize hizmet sunuyoruz. 14 milyonun üzerinde banka ve kredi kartı, 400 binden fazla POS terminali ile dev bir ödeme sistemi altyapısına sahip olan Garanti, yenilikçi ürün ve hizmetleriyle bugün Türkiye'nin en geniş üye işyeri ağını yönetiyor" dedi.

2010'da 70'in üzerinde şube açtık

Hizmetlerini daha çok kişiye taşımak için çalıştıklarını belirten Özen, "Ülkemizin gösterdiği ve dünyanın pek çok ülkesinden ayrışan ekonomik gelişimle birlikte yatırımlarımıza devam ettik. 2010 yılında 70'in üzerinde şube açtık. Ekonomiye kesintisiz desteğimizi sürdürüyoruz, Türkiye'nin en çok konut kredisi veren bankasıyız. Bölgesel büyüme planlarımız doğrultusunda Romanya'da da 65 şubeye ulaştık. Sürekli gelişim hedefiyle, sahip olduğumuz yüksek aktif kalitesi, güçlü sermaye ve 17 bin kişilik yetkin ve dinamik kadroyla, Garanti hedeflerine emin adımlarla yaklaşıyor" ifadelerini kullandı.

2011'de ödüllere layık performans ortaya koyacağız

Garanti'nin, fark yaratan performansının ve bölgesel çabalarının uluslararası çevrelerden büyük takdir gördüğünü belirten Özen, "Hemen hemen tüm işkollarımız ödüle layık görüldü. The Banker dergisi, Garanti'yi 'Yılın Bankası' seçti.

Global Finance tarafından 'Türkiye'nin En İyi Dış Ticaret Finansmanı Bankası' seçildik. Euromoney, Garanti'yi, bir kez daha 'Nakit Yönetiminde Türkiye'nin En İyi Bankası' olarak belirledi. Romanya'da sunduğumuz ödeme sistemleri hizmeti ile Cards Forum tarafından 'Romanya Kart Pazarındaki En Aktif Banka' ödülünü aldık. 2011'de de güçlü ekibimiz ve yenilikçi anlayışımızla, ödüllere layık bir performans ortaya koyacağımıza, dünya ligine daha da yaklaşacağımıza inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir