Garanti, aynı anda iki banka bonosu ihraç ediyor

Garanti Bankası Bonolarının halka arzı 25 Ocak'a kadar yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Garanti Bankası, aynı anda iki banka bonosu ihraç ediyor.

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, banka bonolarından ihraç büyüklüğü 350 milyon lira olan 92 gün vadeli bono, talep toplama dönemi sonunda referans alınacak gösterge faizin 40 baz puan üzerinde getiri sağlıyor.

İhraç büyüklüğü 650 milyon lira olan 176 gün vadeli bononun ise talep toplama dönemi sonunda referans alınacak gösterge faizin 50 baz puan üzerinde getiri sağlaması planlanıyor. Garanti Bankası Bonolarının halka arzı 25 Ocak'a kadar yapılacak.

Vade başlangıç tarihi 26 Ocak 2012 olan bonolardan, kısa vadeli olanın bitiş tarihi 27 Nisan 2012, uzun vadeli olanın ise 20 Temmuz 2012 olacak. Bonoların minimum satış tutarı bin lira olacak.

Halka arz edilen banka bonoları İMKB ilgili piyasasına kote olacak ve bono/tahvil piyasasında işlem görecek olan banka bonolarının alım-satımı, halka arz süresi sona erdikten sonra ikincil piyasadan da yapılabilecek.

Bonoları satın alan yatırımcılar, vade sonuna kadar beklerse, iskontolu hazine bonolarındaki gibi, bononun üzerinde belirtilen faiz oranı doğrultusunda nominal getiriyi alabilecek veya bonosunu ara dönemde o anki piyasa fiyatı üzerinden satabilecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir