Garanti, Eureko'daki payını devrediyor

Banka, Euroko'daki yüzde 20 hissesini 70 milyon euroya Eureko B.V'ye satacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Garanti Bankası, Eureko Sigorta'daki yüzde 20 hissesinin 70 milyon euro bedelle Eureko B.V'ye satışına ilişkin bir anlaşma imzaladı.

Garanti Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, iki kurum arasında 2007'de yapılan ortaklık anlaşmasındaki satış opsiyonu uyarınca gerçekleştirilen işlemle, Eureko B.V, Türkiye'de faaliyet gösteren Eureko Sigorta hisselerinin tamamına sahip oldu.

Anlaşma kapsamında, Garanti Bankası'nın Eureko acenteliği aynı koşullarla sürecek, Eureko Sigorta'nın elementer ürünleri Garanti şubelerinden satılmaya devam edecek. İki kurum arasındaki devir işlemi, gerekli yasal izinlerin alınmasını takiben tamamlanacak.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Erün, yaptığı değerlendirmede, Eureko ile anlaşma imzaladıkları 2007'den bu yana fiyat, ürün kalitesi ve çeşitliliği açısından rekabetçi işlere imza attıklarını belirterek, Garanti'nin 2010'u yüzde 21 pazar payıyla banka sigortacılığında "sektör lideri" olarak kapadığını bildirdi.

Erün, "Yeni anlaşmayla, Eureko B.V'yle işbirliğimiz aynı hızla devam edecek. Bankacılık ürünlerinin tamamlayıcısı olan sigorta ürünlerindeki hacmimizi daha da büyütmek için kapsamlı projeler yürütüyoruz. Banka sigortacılığındaki liderliğimizi sürdürerek daha da sağlamlaştıracağız" ifadesini kullandı.

Eureko CFO'su ve Başkan Yardımcısı Gerard van Olphen de Garanti'nin finans, Eureko'nun sigortacılık konusundaki tecrübe ve güçlerini birleştiren işbirliklerinin "dostluk havasında" devam ettiğini belirterek, bu kapsamda, iki kurumun yetkinliklerinin birçok yönden birbirini tamamladığını kaydetti.

Garanti Bankası ile Eureko B.V. arasında 2007'de imzalanan satış anlaşmasına göre, Eureko, Garanti Sigorta A.Ş'ye ait yüzde 80 oranındaki hisseyi 365 milyon euro bedelle satın almıştı. Şirket ayrıca, Garanti Emeklilik ve Hayat A.Ş'ye ait yüzde 15'lik hisseyi 100 milyon euro karşılığında alarak yüzde 35 oranında yeni hisse alım hakkına da sahip olmuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir