Garanti, Koçfinans tahvillerine aracılık edecek

100 milyon liralık tahvil, 18 ay vadeli ve 6 ayda bir sabit kupon ödemeli olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Garanti Bankası, Koçfinans özel sektör tahvilinin halka arzına aracılık edecek.

Konuya ilişkin yazılı açıklamada, yarın, 14 ve 15 Ekim tarihlerinde talep toplanacak 100 milyon liralık tahvilin, 18 ay vadeli ve 6 ayda bir sabit kupon ödemeli olacağı, tahvilin getirisinin 7, 8 ve 11 Ekim tarihlerindeki gösterge tahvil faizlerinin ağırlıklı ortalamasına yüzde 1,33 ek getiri eklenerek belirleneceği kaydedildi.

Garanti Bankası GM Yardımcısı Gökhan Erün

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Erün, yaptığı değerlendirmede şunları ifade etti:

"Uzun zamandan sonra ilk özel sektör ihracını Koçfinans ile 2006 yılında gerçekleştirmiştik. Yine özel sektör tahvil ihracı için Koçfinans'la işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Yatırımcılara hazine tahvillerinin üzerinde yüksek bir getiri sunacağız. Piyasa koşulları ve yasal altyapı, özel sektör tahvil ihracı için elverişli bir ortam oluşturuyor ve bu durum daha da sürecek. Öte yandan bu yıl faiz artışı pek olası değil. Düşük enflasyon ve düşük faiz ortamının sürmesi ve piyasaların derinliğinin artmasıyla, özel sektör tahvillerinin yatırımcılar için önemli bir alternatif, şirketler için de öncelikli finansman kaynağı olacağını düşünüyoruz. Bu tip tahvil ihraçlarının toplam borçlanma piyasası içindeki oranı giderek artacak."

Şirketlerin ihtiyacı ve yatırımcılarının talebine bağlı olarak özel sektör tahvil ihraçlarının devam edeceğini vurgulayan Erün, "Yaptığımız ihraçlarda bireysel ve kurumsal yatırımcıların ilgisi yüksek seviyede. Kurumsal talebin ciddi bir kısmını oluşturan portföy yönetim şirketleri, yatırım ve emeklilik fonları için, özel sektör tahvilleri önemli bir alternatif oluşturuyor. Bugüne kadar gerçekleştirilen özel sektör tahvil ihraçlarının yüzde 36'sını Garanti yaptı. Bu üründeki liderliğimizi sürdüreceğiz. Bu yıl sektörde 19 ihraç gerçekleşti, bunun yıl sonuna kadar 20-25'e ulaşmasını bekliyoruz" dedi.

Koçfinans Genel Müdürü Kürşad Öçel

Koçfinans Genel Müdürü Kürşad Öçel ise, "Özel sektör tahvil ihraçları uzun vadede fonlama alternatifi olması açısından bizim için büyük bir öneme sahip. Gerek sermaye piyasası mevzuatındaki yenilikler gerekse ihraç sürecinin basitleştirilmesine yönelik düzenlemeler paralelinde, şirket olarak faaliyetlerimizin gerektirdiği finansman ihtiyacını sermaye piyasası araçlarını kullanarak temin etmeyi yoğun bir şekilde sürdürdük ve sürdürmeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Tahvil ihraçlarının banka kredilerine alternatif bir borçlanma kaynağı olduğunu dile getiren Öçel, "Bugüne kadar 250 milyon TL'si halka arz edilmek üzere toplamda 800 milyon TL tahvil/finansman bonosu ihracı gerçekleştirdik. Özel sektör tahvil piyasasında işlem hacmi ve derinliğin artması ile birlikte özel sektörün bu enstrümana olan ilgisinin daha da artacağını ve şirketlere işletme kredisi veya hisse senedi ihracı dışında önemli bir alternatif olacağına inanıyoruz" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir