Garanti'den iki yeni fon

Banka, dolara endeksli iki yeni fon sunacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Garanti Bankası, yatırımcılar için dolara endeksli iki yeni fon sunacak.

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre banka, yatırımlarını Türk Lirası bazında değerlendirmek isteyen, aynı zamanda dolar kurunun hareketlerinden de faydalanarak kazancını yükseltmeyi hedefleyen yatırımcılara, vade sonunda anapara korumalı yeni fon seçenekleri getiriyor.

Bu kapsamda oluşturulan ve yatırımcılara dolar kurunun hareketlerine katılım hakkı veren "Doların Yükselişine Endeksli Onuncu Alt Fon" ile "Doların Düşüşüne Endeksli Onbirinci Alt Fon", 20-28 Eylül 2010 tarihleri arasında halka arz yöntemiyle satışa çıkarıldı.

Yatırımcılar, yeni fonlar sayesinde anapara korumasından faydalanarak, doların hareketlerinden getiri elde edebiliyor. Buna göre 20 Temmuz 2011 tarihindeki vade sonuna kadar fonda kalan yatırımcılar, piyasa hareketleriyle ilgili öngörüleri gerçekleşmese bile, anapara korumasından faydalanabilecek. Ayrıca yatırımcılar, her ayın 2. ve 16. günleri çıkış imkanı sunan fonlardan ara dönemde çıktıkları takdirde, herhangi bir ücret ödemeyecek.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Erün, konuya ilişkin değerlendirmesinde, önümüzdeki 10 aylık dönemde dolar kurunun hareketini öngören ve bundan faydalanarak getirisini yükseltmeyi hedefleyen yatırımcılar için, vade sonunda anaparalarını koruma imkanı sağlayan yepyeni fon seçenekleri sunduklarını belirtti.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir