Garanti'den yatırımcılara 2 yeni fon

Garanti Bankası, 27 Şubat tarihinden itibaren yatırımcılara iki yeni fon sunacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Garanti Bankası, yatırımcılara iki yeni fon sunacak. Banka'nın 27 Şubat tarihinden itibaren yatırımcılara sunacağı fonların isimleri, "T. Garanti Bankası A.Ş. Pozitif B Tipi Değişken Fonu" ve "T. Garanti Bankası A.Ş. A Tipi Temettü Endeks Fonu" olarak duyuruldu.

Garanti Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, söz konusu "pozitif fon", ağırlıklı olarak sabit getirili menkullere yatırım yaparken, hisse senetleri piyasasındaki getiri fırsatlarından yararlanmak amacıyla portföyünde hisse senetlerine de yer veriyor. Banka'nın yatırımcılara sunacağı "temettü endeks fonu" ise EKO Temettü Toplam Getiri endeksini baz alıyor. Bu endeks İMKB’de işlem gören, en yüksek oranda temettü ödeyen ve piyasa değerinin Takasbank saklamasında bulunan kısmı en yüksek olan 15 adet hisse senedinden oluşuyor. Bu her iki fon da Garanti Bankası şubeleri ve alternatif dağıtım kanalları aracılığıyla alınıp satılabiliyor.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Erün, yaptığı değerlendirmede, bankanın yeni çıkardığı iki fon ile müşterilerine yepyeni yatırım alternatifleri sunduğunu belirtti. Erün, "Pozitif fonu sabit getirili enstrümanlara yatırım yapan veya kontrollü bir şekilde hisse senetleri piyasasında yatırım yapmak isteyen müşterilerimiz için geliştirdik. Temettü endeks fonunu ise hisse senedine veya hisse içerikli fonlara yatırım yapan, orta-uzun vadede yüksek temettü ödemesi yapan hisse senetlerinin veriminden de faydalanmak isteyen müşterilerimizin ilgisine sunduk. Ürün yelpazemizi daha da zenginleştirerek, her risk profiline uygun fon alternatifleri sunmaya devam edeceğiz" dedi.

(ANKA)

Bu konularda ilginizi çekebilir