Garanti'nin kârı 1 milyar 88 milyon lira

Özen, "Kredilerdeki liderliğimizi en zorlu dönemlerde dahi sürdürmeyi başardık" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Garanti Bankası, yılın ilk çeyreğinde 1 milyar 88 milyon lira konsolide net kara ulaştı.

Garanti Bankası'ndan, 31 Mart 2010 tarihli konsolide finansal tablolarına ilişkin yapılan açıklamada, Bankanın bu yılın ilk çeyreğindeki konsolide aktif büyüklüğünün 116 milyar 10 milyon 981 bin lira seviyesinde gerçekleştiği belirtildi.

Açıklamada, Garanti Bankası'nın 2010 yılının ilk çeyreğindeki konsolide net karının, 1 milyar 88 milyon 292 bin liraya ulaştığı, nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla ekonomiye sağladığı desteğin, 73 milyar 239 milyon 717 bin liraya yükseldiği kaydedildi.

Bankanın özsermaye karlılığının yüzde 31, aktif karlılığının ise yüzde 3,8 seviyesine ulaştığı, nakdi krediler pazar payının yüzde 14,3, TL krediler pazar payının yüzde 11,3, YP krediler pazar payının ise yüzde 22 seviyesine yükseldiği, mevduat toplamı 2009 yıl sonuna göre yüzde 4 artarak 71,5 milyar liraya ulaşırken, mevduat pazar payının da yüzde 12,6 seviyesine ulaştığı bildirildi.

Yine en çok kredi veren bankayız

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen konuya ilişkin değerlendirmesinde şunları kaydetti:

"Kredilerdeki liderliğimizi, doğru bir stratejiyle, global krizin en zorlu dönemlerinde dahi sürdürmeyi başardık. Yine en çok kredi veren bankayız.

Uzmanlığımız, müşteriye yakınlığımız, farklı ve yaygın dağıtım kanallarına verdiğimiz önem sayesinde, sektörün üzerinde gelişen pazar payımızla, tutsat kredilerindeki lider pozisyonumuzu daha da güçlendirdik. Destek kredilerinde kullanıcı dostu ürün ve kredi süreçleri geliştirerek, çift haneli rakamlarla sektörün iki katından fazla büyüme elde ettik. Banka sigortacılığı alanındaki pazar payımızı artırarak, sektör lideri banka konumumuzu koruduk. Müşterilerimizin güvenini temsil eden mevduat toplamadaki başarımız ve genişleyen şube ağımızla, mevduatta sektörün üzerinde büyümeyi başardık."

Bonus Card, çığır açtı

Bonus Card'ın bu yıl 10. yaşını kutladığını belirten Özen, "Türkiye'nin ilk çipli ve çok markalı kredi kartı Bonus Card, kısa sürede alışveriş alışkanlıklarını değiştirerek bir çığır açtı. Bugün 10 milyon kart adedine ulaşan Bonus, 7 banka tarafından hizmete sunuluyor. Ciro bazında yüzde 27'ye yaklaşan payıyla ise Türkiye'nin lideri konumunda bulunuyor" dedi.

Garanti'nin performansının uluslararası otoritelerden ödüller aldığını vurgulayan Özen, Euromoney Dergisi tarafından, üst üste ikinci kez "özel bankacılık" alanında Türkiye'deki en iyi yerel banka seçildiklerini belirtti.

Özen "2009'da gerçekleştirdiğimiz iki proje finansmanı işlemi, Euromoney Publications'ın önde gelen dergisi Project Finance tarafından 2 ödüle layık görüldü. Proje finansmanı işlemlerimiz, 2009'da sektörlerinin Avrupa'da Yılın Finansman Anlaşması seçildi" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir