Gazeteciler haklarını istiyor

Medya-İş'ten yapılan açıklamada "Basın emekçilerinin, fiili hizmet süreleri yani yıpranma payları yeniden düzenlenmeli ve hakları iade edilmelidir" denildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME



ANKARA - Medya-İşçileri Sendikası (Medya-İş), basın emekçilerinin fiili hizmet sürelerinin yeniden düzenlenmesi, yıpranma payının kaldırıldığı 2008'den beri yaşanan hak kayıplarının telafi edilmesi yönündeki girişimlerinin sürdüğünü bildirdi. Medya-İş'ten yapılan yazılı açıklamada, basın çalışanlarının hak ve menfaatlerini savunmak için muhataplar nezdinde girişimlerde bulunulduğu, bu kapsamda 2008'de basın iş kolunda kaldırılan "yıpranma payının"nın iadesi için yetkili makamlarla görüşüldüğü belirtildi.

Medya-İş Yönetim Kurulu'nun yıpranma payını geri kazanmak için yaptığı çalışmayı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a dün sunduğu hatırlatılan açıklamada, "Arınç, fiili hizmet zammı olarak da anılan yıpranma payımızın iadesi için çalışma yapıldığını bildirdi. Arınç, düzenlemeye 2008 yılında medya çalışanlarıyla birlikte yıpranma payı kaldırılan diğer iş kollarındaki çalışanların da dahil edilip edilmeyeceğinin netleştirilmesinin ardından son şeklini verip, TBMM'ye göndereceklerini açıkladı" ifadeleri yer aldı.

'4 yıllık haklar da iade edilmeli'

Düzenlemenin, yıpranma payı dışında tutulan 2008-2012 yılları arasındaki 4 yılı da kapsamasına ilişkin talebin Arınç'a iletildiği vurgulanan açıklama şöyle: "Çok zor koşullarda görev yapan gazeteciler, çalışma koşullarının ağır olması nedeniyle daha fazla yıpranmakta, haber peşinde koşarken canından olmakta, yaralanmakta, cinayetlere kurban gitmektedir. Biz basın çalışanları 'her yıla 3 ay fiili hizmet zammı' hakkımızın geri verilmesini talep ediyoruz. Kamu görevi yapan basın emekçilerinin, fiili hizmet süreleri yani yıpranma payları yeniden düzenlenmeli ve hakları iade edilmelidir. Düzenlemeyle, 2008'den bugüne kadar uğradığımız 4 yıllık kayıplarımız da telafi edilmelidir. Talebimizin karşılık bulması, basın emekçileri adına bizi mutlu etmiştir. Bu sevindirici gelişmeyi tüm meslektaşlarımızla paylaşarak, tüm platformlarda medya emekçilerinin hak ve menfaatlerini savunmaya devam edeceğimizi bir kez daha vurgulamak isteriz."
 

Bu konularda ilginizi çekebilir