Gaziantep'te iki canlı bomba kendini patlattı: 3 şehit

Gaziantep'te polisin DEAŞ'ın hücre evine düzenlediği baskında bir teröristin kendini patlatması sonucu 3 polis şehit oldu, 9 kişi yaralandı. Operasyonun devamında örgütün canlı bomba hücrelerini yöneten sorumlusu da kendini patlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde terör örgütü DEAŞ'ın hücre evine yönelik operasyon sırasında yakalanacağını anlayan terörist, kendisini patlattı.

Şahinbey ilçesindeki bir evde teröristlerin saklandığı ihbarı alan İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi ekipleri, bölgenin giriş ve çıkışlarını zırhlı araçlarla kapattı. Daha sonra belirlenen eve giren ekiplerin çalışması sırasında terör örgütü DEAŞ üyesi kendisini patlattı.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, olay yerine giderek yetkililerden bilgi aldı.

Vali Yerlikaya, bir süreden beri Alevi Kültür Derneğine yönelik "canlı bomba" saldırısı yapılacağı ihbarı bulunduğunu, ekiplerin buna yönelik çalışması sırasında terör örgütü DEAŞ'ın hücre evinin tespit edildiğini söyledi.

3 şehit, 9 yaralı

Gerçekleşen patlamada 3 polis şehit oldu, 4'ü Suriye uyruklu 5'i özel harekat polisi olmak üzere 9 kişi yaralandı.

Vali Yerlikaya, kentin huzur ve güvenliği için DEAŞ, PKK ve FETÖ terör örgütlerine yönelik çalışmaların büyük bir kararlılıkla süreceğini vurguladı.

İkinci canlı bomba da kendini patlattı

Şahinbey ilçesine bağlı Beşyüzevler Mahallesi'nde terör örgütü DEAŞ'ın hücre evine sabah gerçekleştirdikleri operasyonun ardından görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda soruşturmayı derinleştiren İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, patlamanın ardından aranan ikinci teröristi yakalamak için çalışma başlattı.

Zırhlı araçlarla bölgeye giden Özel Harekat timlerinin çevre güvenliği sağladıktan sonra yaptığı baskında önce silah sesleri duyuldu, ardından bir apartmanın 3’üncü 4’üncü katlarında şiddetli patlama meydana geldi.

Saat 15.30 sıralarında meydana gelen ikinci patlamanın da canlı bombanın kendisini infilak ettirmesinden kaynaklandığı belirlendi.

Canlı bomba hücrelerinin sorumlusu çıktı

Etkisiz hale getirilen ikinci teröristin örgütün il genelindeki faaliyetlerini planlayan, lojistik destek sağlayan ve canlı bomba hücrelerini yöneten sorumlusu Mehmet Kadir Cabel olduğu ortaya çıktı.

İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Gaziantep'in Şahinbey İlçesi'nde, DAEŞ'e ait bir hücre evine saat 12.32 sıralarında düzenlenen operasyonda, bir örgüt mensubunun kendisini patlatması sonucu, 3 Özel Harekât Polisi şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 5 Özel Harekât Polisimiz ve 4 Suriye uyruklu sivil yaralanmıştır" denildi.

Açıklamada ayrıca, "Gün boyu sürdürülen operasyonlar neticesinde, 1'i Gaziantep sorumlusu Mehmet Kadir Cebael olmak üzere 2 terörist ölü, bir terörist ile Mehmet Kadir Cebael'in Terör Nitelikli Kayıp Şahıs olarak aranan eşi Fadile Cebael sağ olarak yakalanmış, olayla ilgisi tespit edilen bir kişi de gözaltına alınmıştır" ifadesinde bulunuldu.

Hedefleri aleviler ve HDP

Yapılan açıklamada ayrıca "Gaziantep`te, DEAŞ terör örgütü mensuplarınca, Alevi Kültür Derneği ve HDP İl Başkanlığı'nca gerçekleştirilecek organizasyonlar başta olmak üzere, birçok yere aynı anda silahlı saldırı; ardından da canlı bomba eylemi gerçekleştirileceği istihbaratı alınmıştır" ifadesinde bulunulan açıklamada, "Konu ile ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesi, 16 Ekim 2016 tarihinde saat 12.32 sıralarında Şahinbey ilçesi Güneykent Mahallesi'nde bulunan bir adrese operasyon düzenlenmiştir. Yapılan operasyonda, bir örgüt mensubunun kendisini patlatması sonucu 3 Özel Harekât Polisi şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 5 Özel Harekât Polisi ve 4 Suriye uyruklu sivil yaralanmış, bir terörist de sağ olarak ele geçirilmiştir" denildi.