Gaziosmanpaşa Taksim İlkyardım Hastanesi'nde yangın

Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yangın çıktı. Sağlık Bakanı Demircan yangınla ilgili, "Bir can kaybı olmadan böyle tehlikeli bir hadisenin üstesinden gelindi. Tüm hastalar diğer hastanelere sevk edildi." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yangın çıktı. Can kaybının yaşanmadığı yangında hastalar tahliye edildi. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.


Yangın, Gaziosmanpaşa'da bulunan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde saat 17.00 sıralarında çıktı. Dumanların görülmesi üzerine itfaiyeye haber verilirken sedyelerle hastaların tahliyesi yapıldı.

Dış cephe izolasyonunun da tutuşmasıyla alevler bir anda binayı sardı. Olay yerine; Fatih, Bayrampaşa, Bağcılar, Bakırköy, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Sultangazi, Bahçeşehir, Şişli, Beyoğlu, Sarıyer itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri bir yandan yangına müdahale ederken bir yandan merdiven uzatarak kalan hastaları tahliye etti. Hastane çalışanları tahliye çalışmalarında itfaiyeye destek verdi. Yoğun bakım ünitesindeki hastalara ambulanslarla çevredeki hastanelere nakledildi. Yangın nedeniyle can kaybı yaşanmazken dumandan etkilenen bazı kişiler çevredeki hastanelerde tedavi altına alındı. Yangın nedeniyle bölgede trafik yoğunluğu yaşandı.  

               Yangın nedeniyle yeni doğan bebekler de tahliye edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, İstanbul Gaziosmanpaşa'daki Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çıkan yangın hakkında Sağlık Bakanı Demircan’dan bilgi aldı.

Hasta yakınları: Çekiçler yokmuş, alarmları çalamamışlar

Ortopedi servisinde yattığını belirten Mehmet Kekeç, "Biz giriş katta yatıyorduk. Birden camlar patlamaya başladı. Bir anda her şey oldu. Üst katlar bayağı kötüydü. Giriş kattaydık, kendimizi dışarı zor attık. Kendi imkanlarımızla çıktık, herhangi bir şekilde kimsenin yardımı olmadı. Yarım saat, bir saattir yanıyor bu şekilde. Biz dışarı çıktıktan sonra geldi itfaiye. Herkes kendi imkanlarıyla çıktı aslında. Giriş katta camlar patlamaya başlayınca üst katların çok daha kötü olduğunu gördük" ifadelerini kullandı.   

8. katta yattığını belirten hasta ise, "Bugün yattım. Birden bağırdılar 'yangın çıkmış' diye. Biz de can havliyle kendimizi yangın merdivenine attık" diye konuştu. Hastane çevresinde bulunan görgü tanıkları, "Çekiçler yokmuş, alarmları çalamamışlar." iddiasında bulundu. Babasının 8. katta yoğun bakımda olduğunu söyleyen Meryem isimli bir hasta yakını ise, çekiç koyulmadığı için yangın alarmını kıramadıklarını aktardı. Hasta yakınları olay esnasında alarmın da çalmadığını belirtti.

Sağlık Bakanı Demircan'dan açıklama

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın, yangın çıkan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde incelemelerde bulunduğu bildirildi.

Doktorlardan hemşirelere, sağlık görevlisinden hasta ve hasta refakatçilerine, yangın esnasında çok ciddi bir görev yapan ve performans sergileyen itfaiye çalışanlara teşekkür eden Demircan, "Cenab-ı Hakk'a hamd ediyorum bir can kaybı olmadan böyle tehlikeli bir hadisenin üstesinden gelindi. Bütün hastalarımız hastaneden çıkarıldı ve en yakın hastanelere sevk edildi. Şu anda bütün hastalarımız hakkında bilgi edinmek isteyen SABİM'e, Alo 184'e müracaat ederek hastasının nerede olduğunu öğrenebilir. Burada da bir danışma ofisimiz var, buradan da hastaların durumu ve nerede oldukları konusunda bilgi alabilirler." ifadelerini kullandı. 

Bir soru üzerine, yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışmaların sürdüğünü aktaran Demircan, "O çalışmalar neticelendiğinde biz bu konuyla ilgili açıklamayı yaparız. Hastanedeki bütün hastalar tahliye edildi. İçeride hiçbir hasta yok." dedi.

Bakan Demircan, yoğun bakımdaki bir hastanın ölümüne ilişkin soruyu, "Daha önce vefat etmiş bir hastamız." şeklinde yanıtladı.

Demircan, Türkiye Atom Enerjisi ölçüm aracının hastaneye niçin geldiğini soran gazetecilere, "Tabi bizim radyoaktif iyotumuz var, bununla ilgili bir sıkıntı var mı diye bakıldı, ölçüldü, en ufak bir sıkıntı, sorun yok. Dolayısıyla o da görevini yapmış oldu. Radyoaktif iyot da onlara teslim edildi." yanıtını verdi.

Yangınla ilgili soruşturmanın sorulması üzerine Demircan, "Elbette, savcılık tarafından, idari soruşturma bizim tarafımızdan, Valilik tarafından her türlü soruşturma başlatıldı ve soruşturma sonuçlarını kamuoyuyla paylaşacağız." ifadesini kullandı.

Bakan Ahmet Demircan, hastane inşaat halindeyken de yangın çıktığının hatırlatılması üzerine, "Bunlar, soruşturma sonunda hepsi ortaya çıkacak. Varsa benzerlik, sebep neyse onun üzerine gidilecek ve yangının büyümesinde etken faktör neyse bunlar araştırılacak, kamuoyuyla paylaşılacak." diye konuştu.

Yangından dolayı herhangi bir yaralının rapor edilmediğini söyleyen Demircan, yangının hastanenin dış yüzeyinde cereyan ettiğini, içeride bir yangının olmadığını ve içeriye kırılmış camlardan duman girişi olduğunu sözlerine ekledi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir