Gebze Center, eylülde açılacak

Doğuş Gayrimenkul, Gebze Center yatırımlarıyla birlikte bölgede yaklaşık 1.500 kişiye istihdam sağlayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Doğuş Grubu bünyesinde hizmet veren Doğuş Gayrimenkul, Gebze'de alışveriş merkezi yatırımı gerçekleştirecek. Toplam 185 milyon dolar yatırımla hayata geçirilecek olan Gebze Center, 2010 Eylül ayında hizmete açılacak. 
Mağaza alanlarının yüzde 50'si şimdiden kiralanan Gebze Center, yaklaşık 140 bin metrekare inşaat alanına ve 55 bin metrekare kiralanabilir alana sahip bulunuyor. Gebze Center'in inşaatına Ağustos 2008'de başlanmıştı. 
Doğuş Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş. Genel Müdürü Tunç Merey, Gebze Center'in, Gebze'nin yanı sıra aynı zamanda İstanbul'un da bir alışveriş merkezi olma iddiası bulunduğunu belirtti.
Gebze'nin gece nüfusunun 600 bin olduğunu, gündüz nüfusunun bunun üç katına, 1,5-2 milyon kişiye ulaştığını ifade eden Merey, "Sadece gece nüfusuna dahi baksak Türkiye'deki 47 ilin nüfusundan daha büyük" dedi.
Merey, Gebze Center yatırımlarıyla birlikte bölgede yaklaşık 1.500 kişiye istihdam olanacağı sağlanacağını bildirdi.
Yıllık 7 milyon ziyaretçi sayısı hedeflediklerini ifade eden Merey, açılışını eylül ayında gerçekleştirecekleri Gebze Center'da yaklaşık 160 mağazanın yer alacağını, 3.500 metrekarelik sky-light uygulaması ile alışveriş merkezini ziyaret edecek misafirlerin doğal ışıktan maksimum ölçüde faydalanabileceklerini, sigara içen müşteriler için 1.200 metrekare teras alanları bulunduğunu, 1.500 araçlık da otopark alanları olduğunu anlattı.
Yeni projeler
Tunç Merey, yeni projelerle ilgili olarak da şunları kaydetti:
"Bilançomuzda 14 aktifimiz var. Maslak ve Ayazağa'da ofis projelerimiz var. Proje safhasını bitirdik. Kartal'da rezidans projemiz var. Orada da tüm izinleri aldık, doğru zamanı bulmaya çalışıyoruz. Gebze'de AVM yanında bütünleşik diyebileceğimiz bir otel projemiz var. 200 odalı iş oteli. Geliştirme çalışmalarına başladık. Orta vadede otel projesini de hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Saydığım projelerde orta vadede ilerlemeyi düşünüyoruz. 14 aktifimiz içinde uzun vadede düşündüğümüz çok çeşitli projelerimiz var. Maslak ve Kartal'daki ofis projeleri ile Gebze'deki otel projemiz için yaklaşık 100 milyon dolarlık yatırım düşünüyoruz."
Bu konularda ilginizi çekebilir