”Geçen yılki kayıplar telafi ediliyor”

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Küçük, mart ayı sanayi üretim rakamlarına ilişkin açıklamalarda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, sanayi üretiminde yüksek oranlı artışlar sevindirici olsa da, esasen geçen yılki kayıpların telafi edildiği gerçeğinin gözden kaçmaması, ilave üretim aşamasına geçişin hedeflenmesi gerektiğini bildirdi.

Mart ayı sanayi üretim rakamlarına ilişkin yazılı bir açıklama yapan Küçük, sanayi üretiminde, yılın ilk 3 ayında yüksek oranlı artışlar elde edildiğine işaret etti.

Bu durumda, geçen yılın aynı aylarındaki yüksek oranlı küçülmelerin baz etkisi olsa da, artışların önemli ve olumlu olduğunu ifade eden Küçük, sanayi üretimindeki artışı, 2010'un ilk çeyreğinde GSYİH büyümesinin de oldukça yüksek oranlı olacağının habercisi şeklinde yorumladı.

Kapasite kullanım oranları konusunda da nisan ayı üretimi için ümitlerin arttığını belirten Küçük, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sanayi üretimindeki artışın, ilk aylardaki kadar yüksek oranlı olmasa bile, önümüzdeki aylarda da devam edeceği beklentisi içindeyiz. Ancak, şunu hatırlatmalıyız ki, üretim, geçen yılın mart ayında yüzde 20,9 düşmüş, bu yıl yüzde 21,1 artmıştır. Yüksek oranlı artışlar sevindirici olsa da, esasen, geçen yılki kayıpların telafi edildiği gerçeği gözden kaçmamalıdır. Kayıpların telafi edilmesi önemlidir ama asıl hedef, artı üretim, ilave üretim aşamasına geçmek olmalıdır."

Bu konularda ilginizi çekebilir