Geçici aday listeleri yarın yayınlanacak

YSK milletvekili geçici aday listelerinin incelenmesi işlemlerini bugün tamamlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- Yüksek Seçim Kurulu (YSK), milletvekili geçici aday listelerinin incelenmesi işlemlerini bugün tamamlayacak. Geçici aday listeleri, yarın Resmi Gazetede yayımlanacak.

YSK'nın seçim takvimine göre, siyasi partiler seçime katılacakları seçim çevrelerine ait aday listelerini 11 Nisanda YSK'ya verdi. Bağımsız milletvekili adayları da 11 Nisan'da başvurularını yaptı.

Seçime bağımsız aday olarak katılmak isteyenler de aynı gün milletvekili seçilmek istedikleri çevrenin il seçim kuruluna, yasal şart ve nitelikleri taşıdıklarını belirten bir dilekçe ile başvurularını yaptılar. Seçim için Ankara'da 11, Diyarbakır'da 14, İstanbul'da 39, İzmir'de 14, Şanlıurfa'da 11, Van'da 10 olmak üzere toplam 249 bağımsız aday başvurdu.

YSK, bağımsız adaylar dahil milletvekili geçici aday listeleri üzerindeki incelemelerini bugün tamamlayacak ve bu listeleri ilgili il seçim kurulu başkanlıkları ile radyo, televizyon ve Resmi Gazete'de yayımlanmak üzere ilgili mercilere gönderecek. Milletvekili geçici aday listeleri, yarın Resmi Gazetede yayımlanacak.

Milletvekili geçici aday listelerine karşı il seçim kurullarına yapılan itirazlar üzerine bu kurullarca verilen kararlara yapılan itirazlar YSK tarafından 24 Nisanda karara bağlanacak. Milletvekili geçici adaylığından istifa edenler de 24 Nisana kadar bunu YSK'ya bildirecek.

Seçmen bilgi kağıtlarının dökümüne ve dağıtımına 24 Nisanda başlanacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir
YSK