Gedik'in cenazesine üçüncü gün de izin yok

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Maltepe Gülsuyu mahallesinde uyuşturucu çetelerini protesto yürüyüşü sırasında açılan ateş sonucu 6 kurşunla hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik’in cenazesi 3 gündür defnedilemiyor. Polisin 3 gündür ablukaya aldığı Armutlu'dan çıkarılamayan cenaze için Gedik'in ailesi ve destekçi kalabalığın bekleyişi devam ediyor.

Gencin ailesi çocuklarının cenazesini önce Gülsuyu’na götürmek istiyor, ardından da Gazi’de toprağa vermek istiyor. Polis ise 'güvenliği sağlayamayacakları' gerekçesiyle cenazenin Gülsuyu’na götürülmesine izin vermiyor.

21 yaşındaki Gedik’in cenazesi Armutlu mahallesindeki cemevinin gasilhalesinde bekletiliyor. Polisin tavrı üçüncü günde de devam ederken Armutlu, Gülsuyu ve Gazi mahalleleri polis tarafından abluka altına alındı. Halk Cephesi üyeleri de Armutlu mahallesinin çıkışında ateş yakarak nöbet tutmaya devam ediyor.

Öldürülen gencin ailesinin İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile görüşmesinden de sonuç çıkmazken, zaman geçtikçe kalabalığın tepkisi büyüyor.

Öte yandan, Hasan Ferit'in Okmeydanı'nda Gezi olayları sırasında başından vurulan 14 yaşındaki Berkin Elvan için uçurulmasını önerdiği balonları arkadaşları tarafından dün gece onun için uçuruldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir