Geleceğin şampiyon tayları için "doğum nöbeti"

TJK'nın İzmit Merkez Aşım İstasyonunda 7 gün 24 saat nöbet tutan veterinerler, teknisyenler ve seyisler sayesinde özel localarda geleceğin şampiyon tayları doğuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Türkiye Jokey Kulübünün (TJK) İzmit Merkez Aşım İstasyonunda 7 gün 24 saat nöbet tutan veterinerler, teknisyenler ve seyisler sayesinde özel localarda geleceğin şampiyon tayları doğuyor.

Bayraktar köyündeki 715 dönüm arazide kurulu, kısrak, aygır ve karantina tavlaları, kum ve çim padoklarının yanı sıra modern laboratuvarı, ameliyathanesi ve doğumhanesi bulunan istasyonda şubat-haziran aylarında yaklaşık 250 tay dünyaya geliyor.

Doğumhane sorumlusu veteriner Dilem Buz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atların gebelik süresinin 330 gün olduğunu belirterek, kısrağın doğum için uygun koşul görmemesi durumunda doğumun yaklaşık bir ay ertelenebildiğini söyledi.

24 saat doğum nöbeti

Dilem Buz, acil durum olabileceği düşüncesiyle sürekli tetikte olduklarını belirterek, şunları kaydetti:
"Burada tayların beslenmelerine, sağlıklı gelişmelerine özen gösteriliyor. Dünyada da bu iş böyle yapılıyor, burada da dünya standartlarında hizmet veriliyor. 7/24 atın başındayız, 'anneyi emdi mi, emmedi mi, herhangi bir bacak, ayak, basış sorunu var mı, yok mu?' diye sürekli gözlem yapıyoruz. Tay bir günlükken genel durumunu kontrol ediyoruz. Mutlaka genel sağlık durumuyla ilgili kan analizleri yapılıyor. Sürekli başlarında en az bir sağlık teknikeri, en az bir veteriner hekim ve seyislerimiz var."