‘Gelişmeler beklentileri azalttı, yeni teşviğe ihtiyaç var’

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, yatırımcıları yeniden heyecanlandıracak yeni teşviklere ihtiyaç olduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, dünyada yaşanan gelişmelerin, sanayicilerin 2015 yılı beklentilerini azalttığını savunarak, yatırımcıları yeniden heyecanlandıracak yeni teşviklere ihtiyaç olduğunu söyledi.  

Yorgancılar, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) aralık ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Cizre, Şırnak ve Silopi'de yaşanan olayların çözüm sürecini olumsuz etkilediğini söyledi. 

Sanayiciler olarak 2015 yılında ekonomide daralma ve işsizliğin artması yönünde endişeleri olduğunu kaydeden Yorgancılar, şunları kaydetti:  

"Dünyada yaşanan gelişmeler sanayicilerin 2015 yılı beklentilerini azalttı. Yatırımcıları yeniden heyecanlandıracak yeni bir teşviğe ihtiyaç var. 2003- 2008 yılları arasında milli gelir 4-5 bin dolardan 10 bin dolara çıktı. Yeni bir sıçrama için yeni bir heyecana ihtiyaç var. Sanayicinin yeni bir desteğe, yeni bir teşviğe ihtiyacı var."  

Yorgancılar, dünyada petrol fiyatlarındaki gerilemenin cari açığın düşmesi açısından önem taşıdığını, ayrıca Rusya'daki ekonomik ve siyasi sıkıntının yabancı fonların Türkiye'yi tercih etmesine neden olabileceğini dile getirdi. 

EBSO Meclis Başkanı Salih Esen ise 2014 yılında yaşanan sıkıntıların 2015'e taşınmak üzere olduğunu, Türkiye'nin önümüzdeki yıl yeniden ekonomiye odaklanması gerektiğini söyledi.  

Toplantıda, EBSO'nun 2015 yılı çalışma programı ile 12 milyon 250 bin lira belirlenen bütçesi de kabul edildi.  
 

Bu konularda ilginizi çekebilir